• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
Umut Kervanından evi yanan mağdur aileye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Geçtiğimiz günlerde Batman merkeze bağlı Recepler (Receba) köyünde ikamet eden 7 nüfuslu Ramazan Karakuş’un evinde yangın çıktı.

Batman Umut Kervanı, Yangın nedeniyle evleri tamamen yanan ve eşyaları küle dönen Karakuş ailesinin evini ziyaret ederek ev eşyası ve gıda yardımında bulundu.

Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Bereket Şengül, yangın dolayısıyla ailenin kullanılacak hiçbir eşyasının kalmadığını belirterek hayırseverlerden mağdur aileye yardım eli uzatmaları çağrısında bulundu.

 

“Ailemizin bütün eşyaları yanmış durumda”

Şengül, “Evleri yanan ailemizin evindeyiz. Tespit komisyonumuzun kontrolleri neticesinde yangından dolayı evin çok kötü durumda olduğunu gördük. Yangından dolayı evin bütün eşyaları kapı, pencere, yatakları, beyaz eşyaları hatta bütün kıyafetleri de yanmış. Bu ailemizin hiçbir şeylerinin kalmadığını gördük.” dedi.

“Mağdur olan bu ailemize destek olalım”

Hayırseverlerden mağdur aile için destek beklediklerini belirten Şengül, “İmkânlarımız dâhilinde birkaç tane halı, yorgan, battaniye, tüp ve bir miktar gıda getirdik. Önümüzdeki günlerde inşallah kışlık elbise de vereceğiz ama bunlar yetersiz kalacaktır. Çünkü bu ailemizin bütün eşyaları yanmış durumda. Ailenin reisi Ramazan Karakuş pandemiden dolayı 4 aydır çalışmadığından yardıma muhtaç bir ailedir. Bu ailemize beyaz eşya olarak buzdolabı, çamaşır makinası, fırın gibi eşyaları olmadı gibi çocukların da elbiseleri yanmış. Buradan hayırseverlere sesleniyoruz, mağdur olan bu ailemize destek olalım. Kış öncesi bu ailemize yardımlarımızı esirgemeyelim.” diye konuştu.(İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir