• DOLAR 32.589
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2503.287
  • ...
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten AYM üyesi Yıldırım'a "ışıklar yanıyor" tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anayasa Mahkemesinin (AYM) gece çekilmiş fotosunu Twitter hesabından "ışıklar yanıyor" ifadesiyle paylaşan üye Engin Yıldırım'a bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

AYM üyesi Yıldırım, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Anayasa Mahkemesi binasının fotoğrafını paylaştı ve "ışıklar yanıyor" mesajını yazdı.

Söz konusu mesajın geçmişte "genelkurmayın ışıkları yanıyor" ifadelerini çağrıştırması ve darbe iması oluşturmasına bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

Çelik, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Demokrasimizi kimse tehdit edemez.  Bir Anayasa Mahkemesi üyesi Türkiye’nin “HUKUK GÜVENLİĞİ”ni ihlal edemez. Cunta ağzıyla konuşanların anayasal düzenimizi hedef almasına müsaade etmeyeceğiz. Darbeci zihniyetin kurumlarımızda olmasına tahammül edemeyiz.

Türkiye’nin demokrasiyi korumakla görevli kurumları görevlerinin başındadır. Demokrasimiz her türlü tehditten daha güçlüdür. Demokrasimizi koruma konusunda kararlılığımız kesindir. Milletimiz adına demokrasimizi korumaya yeminliyiz.

AYM, kendi üyesinin Anayasal düzeni lağveden darbeci bir tarihe atıf yapmasına müsaade etmemelidir. Bir AYM üyesinin anayasal düzeni tehdit etmesi hukuksuzluktur." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir