• DOLAR 32.341
  • EURO 35.216
  • ALTIN 2247.468
  • ...
Polonya bile revizyona gidiyor  İPTAL EDİN ARTIK ŞU  İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ!..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / Zeki Aras 

Ailenin altına dinamit koyan, toplumun birliğini dağıtan ve sözde kadını korumak için çıkarılan ama uygulamada kadın cinayetlerinin artışında önemli rol oynayan İstanbul Sözleşmesi; kadın-erkek, evli-bekâr toplumun tüm kesimini rahatsız etmeye devam ediyor. Kamuoyunun ortak talebi aile yıkan bu sözleşmenin feshedilmesi.

POLONYA İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDE REVİZYONA GİDİYOR

Birçok ülkenin karşı durduğu, imzalayanların ise daha sonradan iptal ettiği sözleşme Türkiye’de de aileyi tehdit etmeye devam ediyor. Aileyi korumak isteyen tüm kesimlerin ortak tepkisine rağmen sözleşmenin yürürlükte olması ise hayretle karşılanıyor. Avrupa’da dahi birçok ülke sözleşmenin aileye vurduğu darbelere karşı yeni adımlar atmak zorunda kalıyor. Polonya da o ülkelerden biri. Geçtiğimiz ayalarda İstanbul Sözleşmesinin aileye verdiği zararlardan dolayı sözleşmeden çekilebileceğini açıklayan Polonya, aldığı yeni kararla sözleşmede revizyona gidiyor.

AMAÇ "AİLE HAKLARININ KORUNMASI"

Basına yansıyan hükümet kaynaklı haberlere göre, Polonya, İstanbul Sözleşmesi'nin revizyonu için öncelikle Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri nezdinde diplomatik bir atak başlattı.

Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Pawel Jablonski, konunun basına yansıması üzerine Polonya diplomasisinin "aile haklarının korunması" amacıyla uluslararası bir çalışma başlattığını Twitter mesajıyla doğruladı. Polonya Dışişleri Bakanlığı, hangi ülkelerle görüşmeler yapıldığı konusunda ayrıntılı bilgi vermese de, olayı soruşturan basın, Çekya, Slovakya, Hırvatistan ve Slovenya ile konunun görüşüldüğünü bildiriyor. Macar yetkililer, Polonya'dan kendilerine ortak hareket etme teklifi gelip gelmediği üzerine bir açıklama yapmadılar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir