• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gazze`de Siyonist Arakan`da Budist
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Myanmar’da geçtiğimiz yılın ortasında toplu Müslüman katliamı yapan Myanmar yönetimi şimdi de Müslümanların topraklarına Budistleri yerleştiriyor. Şu an itibari ile 130 Budist aile Arakan’daki Müslüman topraklarına yerleştirildi.

Myanmar’ın Müslümanların yoğun yaşadığı Arakan Eyaleti’nde, katliam yaparak binlerce Müslümanı çoluk çocuk genç ihtiyar demeden acımasızca öldürmüş binlercesini de yerinden yurdundan ederek göçe zorlamıştı. Geçtiğimiz aylarda yaşanan bu olayların ardından Myanmar hükümeti şimdi de baskılar sonucu boşalttığı yerlere Budist aileleri yerleştirdi. Myanmarlı yerel yetkililer 130 Budist aileyi, zorla ve yakılarak göç ettirilen Müslümanların köylerine yerleştirdi.

Arakan’daki baskıcı yerel yetkililer birkaç gün önce Bangladeş’in Bandar Ban bölgesinden gelen Budist aileleri memnuniyetle karşıladığı bildiriliyor. Rohingya haber ajansı, Budist ailelerin yakın zamanda Bangladeş’ten geldiğini belirterek bu durumun Myanmar hükümetinin, Arakan eyaletinin demografik yapısını kasıtlı olarak değiştirmeye çalıştığının göstergesi olduğuna işaret etti.

YÖNETİM ÇETELERLE İŞBİRLİĞİ YAPMIŞTI

Arakan Müslümanlarını Myanmar’da yaşayan etnik gruplar arasında istemeyen Myanmar yönetimi, Budist çeteler eşliğinde geçtiğimiz yılın yaz aylarında toplu katliam gerçekleştirmiş, Müslümanları zorla ülkeden göç ettirmiş, evlerini, köylerini yakıp yıkmıştı.

Yeni Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir