• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cuma Günü Dünyada İletişim Kopacak mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cuma günü 45.7 metre çapında bir göktaşı Dünya`nın 27.681 km yakınından geçecek. 2012 DA14 adı verilen göktaşının Dünya`ya bir zarar verme olasılığının çok düşük olduğunu belirten gökbilimciler, ancak haberleşme ve diğer uyduların bu geçişten zarar görebileceği uyarısı yaptı.

Geçen yıl keşfedilen mini göktaşının cuma günü akşam saatlerinde Dünya`nın yakınından geçmesi bekleniyor. Uzmanlar göktaşının Dünya`ya 27 bin 681 km yaklaşacağını hesapladı. Bu uzaklıkta Dünya`nın güvenli olduğunu belirten uzmanlar astronomik hesaplamada bu rakamın çok küçük olduğuna dikkat çekti. İngiltere`de Nottingham Trent Üniversitesi`nden Dr. Dan Brown "Telekomünikasyon uyduları tehlike altında olabilir.

20 bin ile 30 bin kilometre hızla (saniyede 8 km) geçen göktaşının Dünya`nın 35 bin km yukarısında bulunan uydulara zarar verebilir. Bu uydular bize hava durumu bilgileri ve iletişim imkanı sağlıyor" dedi.

Daily Telegraph`ın haberine göre Dr. Brown göktaşının çıplak gözle görülmesinin imkansız, ama teleskopla görülebilir. Ancak Brown`a göre teleskopla da küçük bir ışık şeklinde görülür. Göktaşı nın Uluıslararası Uzay İstasyonu`na bir zarar vermeyeceği belirtildi. Uzayda başıboş dolaşan 10 bin civarında göktaşı olduğunu söyleyen uzmanlar bunların Dünya`ya zarar verip vermeyeceğini araştırıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir