• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İmam Abdullah türbesi ziyarete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Restorasyonu tamamlanan Hasankeyf İmam Abdullah Türbesinin açılışını yapmak ve bir dizi incelemelerde bulunmak üzere bugün Batman`a geldi.


Sabah saatlerinde Batman`a gelen Bakan Şimşek, 2 hafta önce annesi vefat eden 2. Ağır ceza reisi Bekir Çağlan`ı ziyaret ederek taziyelerde bulundu. Taziye ziyaretinin ardından Bakan Şimşek, valiliği ziyaret ederek burada şeref defterini imzalayarak Vali Arslan ile birlikte valilik makamına geçti.


Yaklaşık 1 saat süren valilik ziyaretinin ardından Bakan Şimşek, yeni yerine taşınan Ak Parti İl binasını ziyaret etti. Burada Ak Parti yetkilileri tarafından kapıda karşılanan Bakan Şimşek, daha sonra il binasını gezerek bina hakkında bilgi aldı.


Ak Parti il binasındaki incelemelerin ardından Bakan Şimşek, Restorasyonu tamamlanan Hasankeyf İmam Abdullah Türbesinin açılışını yapmak üzere Hasankeyf`e geldi.


Hasankeyf`te Bakan Şimşek`e, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Hasankeyf Kaymakamı Ceyhun Dilşat Taşkın, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusan, Batman Üniversitesi Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, Defterdar Hasan Koca, BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar eşlik etti.


İmam Abdullah Türbesinin açılışını yapmak üzere türbeye gelen Bakan Şimşek, burada türbe hakkında Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam tarafından bilgi aldı.


Türbe hakkında verilen bilgilerin ardından İmam Abdullah Türbesi, Batman Müftü Yardımcısı Abdurrahim inanç`ın yaptığı duadan sonra ziyaret açıldı. İmam Abdullah Türbesinin açılışını yapan Bakan Şimşek ve beraberindekiler ile birlikte türbe içine girerek dua ettiler.


Yaptıkları duadan sonra türbenin çıkışında kısa bir konuşma yapan Bakan Şimşek, \"Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim. Başta rektörümüz hakikaten hocamızın bu işlere el atmasıyla birlikte özellikle Hasankeyf`te birçok kültürel zenginliğimiz ortaya çıktı. Kendisine ve tüm ekibinden Allah razı olsun\" dedi.


Daha sonra İmam Abdullah Türbesi hakkında bilgi veren Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, \"2004 yılından beri pek çok kazı ve kurtarma çalışmalarını yapıyoruz. Ancak İmam Abdullah Türbesinin ziyaretçisinin çok oluşu ve hem de inanç turizmine yönelik önemliydi. O bakımdan bizler bunu doğrudan baraja bağlı olmadan buraya gelen ziyaretçilerin rahat bir şekilde gelebilmesi için restorasyon çalışması yaptık\" ifadelerini kullandı.


İmam Abdullah, Hz. Muhammed`in (sav) amcaoğlu Cafer`i Tayyar`ın oğlu olarak biliniyor. Hasankeyf`i fetheden İslam Orduları Komutanı Halid Bin Velid`in komutanlarından İyaz Bin Ganem`in sağ kolu olarak da tanınıyor. Kuşatma sırasında şehid olan imam Abdullah, Hz. Peygamberin soyundan gelen müstesna isimlerinden biri olarak tarihte yer alıyor.


İmam Abdullah Türbesinin açılışını yaptıktan sonra Bakan Şimşek ve beraberindekiler, bu sabah hayatını kaybeden bölgenin kanaat önderi olan 75 yaşındaki Molla Salih Kardaş`ın taziyesine gitti.


Taziye ziyaretinin ardından Bakan Şimşek, Esnaf Kefalet Kooperatifini ziyaret ederek Başkan Şevki Taş`tan yeni bina ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir