• DOLAR 32.574
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2425.443
  • ...
İLKHA`nın haberi soru önergesi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - İlke Haber Ajansı, 9 Şubat`ta yayımladığı "Ambulansta oksijen tüpü bittiği için eşim öldü iddiası" başlıklı haberi soru önergesi oldu.

Söz konusu haberde, Şırnak (Şirnex)`ın Uludere (Qilaban) Belediyesi Meclis Üyesi Abdülkerim Altürk, astım hastası eşi Asiye Altürk`ün rahatsızlanmasıyla eşini Uludere Devlet Hastanesine kaldırdığını, oradan da yedek oksijen tüpü olmayan bir ambulans ile Şırnak`a sevk edildiğini belirtip, ambulansta yedek oksijen tüpünün olmayışından dolayı eşinin öldüğünü iddia etmişti.

Yapılan habere ilişkin Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM`ye soru önergesi vererek, sorulan soruları Sağlık Bakanı`ndan yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

İşte Kaplan`ın soru önergesi…

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu tarafından Anayasanın 98 ve içtüzüğün 99. maddesi gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. Hasip KAPLAN Şırnak Milletvekili

Basına yansıyan haberlere göre, Şırnak`ın Uludere ilçesinde yaşayan astım hastası Asiye Altürk, fenalaşınca ailesi tarafından Uludere Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı, yapılan ilk müdahalenin ardından hasta ambulansla Şırnak Devlet Hastanesi`ne sevk edildi. Altürk`ün yolda ölmesinin ardından eşi Abdülkerim Altürk ambulansta yedek oksijen tüpü olmadığı için hastaların öldüğünü ileri sürmüştür.

SORULAR:
1-Ambulansta hasta sevki yapılmadan önce, eksikliklerin tamamlanması ve yolda hastaya gerekli müdahalenin yapılabilmesi için önlemler alınmış mıdır?

2-Ambulansın içinde bulunan oksijen tüpü kontrol edilmiş midir? Kontrol edilmişse neden yedek tüp bulundurulmamıştır?

3-Bu konuda ihmali olanlar hakkında soruşturma açılmış mıdır? Ne gibi bir işlem yapmayı düşünüyorsunuz?

4-Bu tür ihmallerin tekrar edilmemesi için ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz?

5-112 Acilde ve özellikle Ambulanslarda görevlendirilen personelin seçiminde hangi şartlar aranmaktadır? Bu alanda çalıştırılan personele yeterli eğitim verilmekte midir?

6-Ambulansların eksiklerinin giderilmesi için ne sıklıkla ve kimler tarafından kontroller yapılmaktadır?

7-Uludere Devlet Hastanesi ile ilgili bugüne kadar size veya Şırnak il Sağlık Müdürlüğüne herhangi bir şikayet yapılmış mıdır? Varsa şikayetlerle ilgili ne gibi bir işlem yapılmıştır?

8-Şırnak il genelinde kaç Ambulans hizmet vermektedir? Bu ambulanslar yeterli donanıma sahip midir?

9-Hizmet veren ambulansları kaç yılda bir yeniliyorsunuz?

Bu haberler de ilginizi çekebilir