• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
250 Bin Dolara Vatandaşlık Hakkında Bilinmeyenler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Cumhuriyeti, yabancı yatırımcı programı kapsamında 250 bin dolar yatırım yapan yabancıların Türk vatandaşlığı başvurularını kabul ediyor. 2018 Eylül'de 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülen minimum başvuru miktarı ile birlikte son dönemde Çin'den Katar'a, Panama'dan Etiyopya'ya kadar çok farklı ülkelerden yatırımcılar Türkiye'yi tercih etmeye başladılar.

250 bin dolara vatandaşlık programı ile Türkiye'de bir gayrimenkul satın alarak aileniz ile birlikte Türk vatandaşlığı elde etmeniz mümkün. Özellikle Ortadoğu ülkeleri ile benzer yaşam şartlarına sahip Türkiye, vatandaşlık konusunda dünyada en çok yatırım yapılan ülkelerin başında geliyor. 19 Eylül 2018 tarihinden itibaren minimum gayrimenkul yatırımının 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmesiyle birlikte başvuru sayısında ciddi derecede artış meydana geldi. Vatandaşlık süreci yabancı yatırımcının Türkiye'deki yerleşik ve profesyonel bir danışmanlık şirketine başvurmasıyla başlıyor. Tüm gereken belgelerin teslim edilmesiyle birlikte süreç ortalama 2 ay sürüyor ve başvurusu uygun bulunan yabancılara Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları bütün ailesiyle birlikte teslim ediliyor. Yabancıların Türkiye'de şirket kurması veya çalışmaları için de ekstra bir çalışma izni gerekmiyor.

7000'i Aşkın Kişi Türk Vatandaşlığı Aldı

2018 yılından itibaren yeni vatandaşlık düzenlemesiyle beraber, 7 bini aşkın yabancı ve ailesi Türk vatandaşlığına sahip olarak yeni bir yaşama başladı. Açıklanan verilere göre Türkiye'de en çok vatandaşlık alan ülkelerin başını İran, Irak, Yemen ve Filistin çekiyor. Ayrıca son dönemde Ürdünlü ve Çinli yatırımcıların da Türkiye'ye ilgisi artarak devam ediyor. 2020 yılının ilk dönemi verilerine göre de Türk vatandaşlığı başvurularındaki artış trendi küresel Covid-19 salgınına rağmen devam ediyor.

Sakarya ve Manisa Sürprizi

Sakarya ve Manisa gibi Türkiye'nin hızlı gelişmekte olan iki büyük şehri yatırımla Türk vatandaşlığı programı kapsamında yükselen popülaritesiyle beraber pek çok yabancının radarına girmeyi başardı. Hem konut hem de ticari yatırımların buluştuğu kentlerden biri olan Sakarya, hem mevcut yatırımlarıyla hem de geleceğe dönük yatırım potansiyeliyle son dönemde en çok yabancı yatırım çeken şehirlerden biri haline geldi. Pek çok farklı ilçede ciddi ölçüde yatırım gerçekleştiren yabancıların en önemli tercihleri ise merkez ve Sapanca ilçeleri oldu. Genellikle ticari yatırımlar için merkez bölgelerinin sanayiye uygun mahalleleri tercih edilirken, konut alımları için daha sakin bölgeler tercih edildi. Yabancıların Sakarya’yı yaşamak için tercih etmeleri ve İstanbul gibi önemli bir metropole yakın oluşu, bu kentte yapılan yatırımların en önemli nedenlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Diğer yandan, 2020 yılının ilk 6 aylık döneminde yabancıların gayrimenkul yatırımlarında en çok tercih ettiği il Manisa olurken, Manisa ilini sırası ile Konya, İstanbul, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sakarya, Muğla, Ankara ve Denizli’nin takip ettiği görülüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir