• DOLAR 32.506
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2476.803
  • ...
​Mahalleli kazaların yaşandığı kavşağa ışık ve yaya geçidi istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kazaların sıkça yaşandığı ve geçişlerin tehlike oluşturduğu Gültepe Mahallesi Beşikçi ile Âşık Veysel caddelerinin kesiştiği kavşağa çözüm isteyen vatandaşlar, yetkilileri göreve davet ediyor.

Bazen günde 3 kazaya şahit oldukları ifade eden Esnaf Baver Tikiz, “Bu kavşakta sürekli kaza meydana geliyor. Hatta bazen günde 3 kaza bile olduğunu gördük. Belediye yetkilileri daha önce burada çalışma yaptı ama yalnızca iki yere tümsek yaptılar. Özellikle kazaların neden olduğu yola tümsek yapılmadı. Bu yoldan gelen arabalar süratli geldiklerinden kazalar meydana geliyor. Hatta ışıklandırma yapılırsa daha iyi olacaktır. Bu kavşakta 3 yıl önce bir kazada 2 kişi hayatını kaybetmişti. Bu yolda yayaların can güvenliği yok. Bu tür bir kazanın olmaması için yetkililerden acilen bura müdahale etmelerini istiyoruz.” dedi.

Yetkililerden ışıklandırma talebinde bulunan vatandaş Murat Tunç ise “ Bu yolda sürekli kazlar oluyor. Özellikle kavşak çok kaza oluyor. Yetkililerden bu kavşağa ışıklandırma yapmalarını istiyoruz. Sürekli kaza olduğundan millette mağdur oluyor.” dedi

Kazalara birçok kez şahit olduğunu, hatta bir seferinde bir arabanın neredeyse kendine çapacağını belirten bir diğer vatandaş Zehra Avcı da “Kavşakta ışıklandırma olmadığından sürekli kaza meydana geliyor. Ben birkaç defa kazalara şahit oldum. Geçen gün çok kötü bir kaza olduğunu gördüm. İnşallah kimseye bir şey olmamıştır diye dua ettim. Sürekli buradan geçiyorum. Hatta geçenlerde az kalsın bir araba bana çarpıyordu, son anda zor kurtuldum. Buraya ışıklandırma yapılırsa çok iyi olur.” ifadelerini kullandı.

Kazaların bir daha yaşanmaması için kısa sürede ışıklandırma sistemi kurulması gerektiğini ifade eden Vatandaş Emre Baran Erdağ, “Bu yol çok kötüydü geçenlerde asfalt yapıldı. Yol asfalt yapıldı ama keşke ışıklandırma sistemi de yapılsaydı. Mahalleri kavşakta önlem alınsın diye imza topladı ve belediyede bildirdi. Belediye sadece iki yönüne tümsek yaptılar. Diğer iki caddeye tümsek yapmadıkları için kazalar devam ediyor. Bu kavşağa ışıklandırma sisteminin yapılması daha iyi olacaktır.” diye konuştu.

Son olarak Muhammed Emir Gülçek ise şöyle konuştu:  “Kavşaktaki tümsekler yetersiz. Var olan tümseklerde arabaların yavaşlamasını çokta sağlamıyor. Biz çocuklar olarak, yoldan geçerken çok korkuyoruz. Bu yollardaki tümsek sayısı çoğaltılıp ışıklandırma sistemi yapılsa kazalar olmaz ve biz çocuklarda daha rahat olur.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir