• DOLAR 32.495
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2430.314
  • ...
Katil İsrail Askerleri Mescid-i Aksa`ya Girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Katil İsrail askeri ve sivil savunma birimlerinin, Kudüs`te akşam saatlerinde saldırı gerçekleşeceği yönünde alınan istihbarat üzerine teyakkuza geçtiği belirtildi.

Açıklama yapan Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Micky Rosenfeld, ``başta polis, itfaiye ve sağlık görevlileri olmak üzere tüm devlet kurumlarının, alınan saldırı yapılabilir istihbarat bilgisi nedeniyle yüksek düzeyde alarma geçirildiğini ve halen yüksek alarm durumunun sürdüğünü`` belirtti.

Katil İsrail ordusunun radyosu, İsrail`in Sesi`nden yapılan açıklamada, ``İsrail`e ait yerleşim birimlerinin yer aldığı bölgelerde güvenlik güçlerinin sayısı artırılarak, yerleşimcilerin bulunduğu mahallelerin giriş çıkışlarına ilave askeri barikatlar kurulduğu`` kaydedildi.

Öte yandan El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu, bugün yayımladığı açıklamada, aralarında 50 İsrail askeri, istihbarat elemanı ve yerleşimcilerin de bulunduğu grubun, Mescid-i Aksa sınırlarında yer alan Kubbet`üs- Sahra, Mervani Mescidi ve Kıbeli Mescidi`ne üniformalarıyla girip, incelemelerde bulunduğunu kaydetti.

Kurum, yapılan bu girişimi ``İsrail`in Mescid-i Aksa`ya saldırısı`` olarak nitelendirdi. Açıklamada ``Yerleşimcilerin ve birtakım örgütlerin, Aksa içinde Tevrat`tan dualar ve Talmud`dan bölümleri yüksek sesle okuması Müslümanları kışkırtmak amaçlıdır`` denildi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir