• DOLAR 32.549
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2430.024
  • ...

Artvin

"18 yılda Artvin'in ulaşım ve iletişimi için yaklaşık 8 milyar 639 milyon lira yatırım"
Karaismailoğlu, son 18 yılda Artvin'in ulaşım ve iletişimi için yaklaşık 8 milyar 639 milyon lira yatırım gerçekleştirdiklerini kaydederek, "2003 yılına kadar 22 kilometre bölünmüş yol varken bugün 46 kilometrelerin üzerine çıkardık. Artvin-Erzurum ayrımı, Oltu-Olur yolu, Borçka-Artvin ayrımı, Murgul-Damar yolu gibi proje tutarı 4 milyar 360 milyon olan 14 kara yolu projesinde de çalışmalarımız hızlıca devam ediyor." dedi.

Bu projelerin en önemlilerinden biri olan 66,2 kilometre uzunluğundaki Yusufeli Barajı relokasyon yollarında da incelemelerde bulunacaklarını belirten Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Bu projemizde Artvin'in eşsiz doğal güzelliklerini korumak hedefiyle 55 bin 800 metre yani yaklaşık 56 kilometre uzunluğunda 40 tünel yapıyoruz. Yeni proje kapsamında 1761 metre uzunluğunda 17 köprü ve 8 bin 639 metre uzunluğunda açık kazı da mevcut. 55 bin 800 metre tünelin 55 bin 500 metrelik kısmını yani neredeyse tamamının tünel kazı ve destekleme işlerini bitirdik. 35 bin 715 metrelik kısmında yani yüzde 64'ünde tünel nihai kaplamasını tamamladık. Köprü imalatlarında da çok önemli aşamalar kaydettik ve yüzde 83 seviyelerinde de imalatları bitirdik. Ayrıca 6 bin 100 metrelik yolun üst yapısını bütün bir sıcak kaplama olarak tamamladık. Projenin tamamını 2021 yılında bitirmeyi hedefliyoruz. Projemiz tamamlandığında Yusufeli-Artvin-Erzurum yolu çok daha güvenli olacak, açılan 40 tünel ile artık ağır kış şartlarından etkilenmeyecek ve güzergahımız her daim açık kalacak."

"Rize-Artvin Havalimanı inşaat çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor"
Bakan Karaismailoğlu, Artvinlilerin ayağını yerden kesecek Rize-Artvin Havalimanı inşaat çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini belirterek bölgesel bir havalimanı niteliğinde olan Rize-Artvin Havalimanı'nın hem kent merkezlerinin hem de bu illerde turistik değer taşıyan ilçelerin gelişmesine katkı sağlayacağını, daha da önemlisi Doğu Karadeniz bölgesine komşu ülkelerle ticareti ilişkilerin artmasına katkıda bulunacağını ifade etti.

Havalimanının Rize'ye 34, Hopa'ya 54, Artvin'e 125 kilometre uzaklıkta olacak şekilde Pazar ilçeleri arasında konumlandırıldığını anımsatan Karaismailoğlu, "3 bin metre uzunluğundaki pisti ve yılda 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasitede terminal binasıyla bölgenin hava yolu ulaşım ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayacak. Artvin başta olmak üzere tüm Doğu Karadeniz bölgesinde gelişmekte olan ekolojik turizmin yanı sıra doğa turizminde daha da büyümesini sağlayacak." dedi.

Karaismailoğlu, havalimanının altyapı çalışmalarında yüzde 78 gerçekleşme oranına ulaştıklarına dikkati çekerek, şu bilgileri paylaştı:

"Karadan ve denizden gelen dolgu sahasıyla mendirek imalatımız devam ediyor. Çalışmalarımız hızla devam etmekte. Ayrıca üstyapı çalışmaları da başlatıp orada da hızlıca çalışmalar var. İnşallah Rize-Artvin Havalimanı'nı önümüzdeki yıl bu mevsimlerde, bu aralarda açmayı planlıyoruz. 3 milyon metrekarelik bir alandaki dolgu çalışmalarımız bitmek üzere. Üst yapı çalışmaları da devam ediyor. 100 milyon tonluk bir dolgu yaptık havalimanına, bu rakamlar dünya ölçeğinde çok büyük rakamlar. İnşallah bölgemize, Artvin'e, Rize'ye yakışacak devasa bir havalimanı yapıyoruz. İnşallah bittikten sonra bölgenin turizmi, istihdamı, üretimi, tarımı hepsi gelişecek, çok büyük ekonomik katkılar sağlayacak."