• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
Köylüler camileri için yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Köyleri ile Dayanışma Derneği, köylü vatandaşların sorununu gündeme taşıma amacıyla yaptıkları köy ziyaretlerine devam ediyor. Van`ın Gürpınar ilçesine bağlı Yurt Başı (Şexan) köyünü ziyaret eden dernek yetkilileri, köy muhtarı Tahir Yücel ile köy imamı Kadri Yokuş`tan köyün sıkıntılarını dinledi.
 
Köylerinde, yaklaşık 1 yıldır cami, Kur`an kursu, gasilhane yapımına başladıklarını söyleyen muhtar Tahir Yücel; ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle yapıların tamamlanmadığını ifade etti. Yaklaşık olarak 10 bin TL kadar borçlarının kaldığını söyleyen Yücel, "Yapımı devam eden camimiz için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Cami derneğimiz de var. Yardım etmek isteyen kardeşlerimiz, 0543 561 6565 - 0432 229 0190 numaralı telefonlardan bize ulaşabilirler" dedi.
 
Cami inşaatlarının bitirilmemesi nedeniyle çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen köy imamı Kadri Yokuş ise, "Havaların ısınmasıyla tekrar cami inşaatına başlanacak. Ulaşım alanında pek bir sıkıntı yoktur. Cami cemaatimiz biraz sıkıtı yaşıyoruz o da belki camimizin tam anlamıyla bitmemesindendir. Camimizin faaliyete girmesiyle özellikle gençlerimize yönelik çalışmalarımız devam edecektir. Niyetimiz; cami okul kardeşliği kapsamında okula devam eden tüm öğrencilerimizi camiye kazandırmaktır" şeklinde konuştu.
 
Köydeki diğer sorunları anlatan muhtar Tahir Yücel, "Köyümüzün birçok sorunu var. Köyümüz iki mahalleden oluşuyor. Selden dolayı köprümüz yıkıldı. Müracaat ettik daha kimse gelmedi. Kaymakamımıza söyledik kendisi bu konuyla ilgileneceğini söyledi. Şebeke suyumuz var; ama yeterli değil. Kanalizasyonumuz yoktur. Arazilerimiz toprak kaymasından olumsuz etkileniyor. Elektriklerimiz genelde kesilmiyor. Az bir kesinti var. Bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri telefon şebekelerinin olmamasıdır" ifadelerini kullandı.
(Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir