• DOLAR 32.485
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2478.449
  • ...
CBÜ Gıda Güvenliği Laboratuvarları açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen \"Gıda Güvenliği Laboratuvarının Geliştirilmesi Projesi\" kapsamında kurulan laboratuvar düzenlenen törenle açıldı.

 

Törende proje sunumunu gerçekleştiren Proje Koordinatörü ve Saruhanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Halil Tosun, laboratuvarların kuruluş amacının, bölgede tarıma dayalı sanayinin rekabet gücünü artırmak ve üniversite ile gıda işletmeleri arasında alternatif işbirliği kanallarının yaratılmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

 

Laboratuarla ilgili bilgi veren Tosun, \"Gıda Güvenliği Laboratuvarının geliştirilmesi için Mühendislik Fakültemizde üç ayrı alan tahsis edilmiş, \"Gıda Güvenliği Toksin ve Ağır Metal Laboratuvarı\", \"Gıda Güvenliği Mikrobiyoloji Laboratuvarı\" ve \"Gıda Güvenliği Moleküler Biyoloji Laboratuvarı\" oluşturulmuştur. Gıda Güvenliği Laboratuvarının ulusal ve uluslararası düzeyde geçerliliğe sahip akreditasyona uygun hale getirilmesiyle birlikte, üniversite-sanayi arasındaki işbirliği ağlarının oluşturulması ve geliştirilmesi; üniversite, ar-ge ve inovasyon odaklı faaliyetlerin desteklenmesi sağlanacaktır. Laboratuvarlarda bulunan hızlı ve son teknolojik cihazlar sayesinde bazı gıda güvenliği analizlerinin güvenilir ve etkin olarak yapılması sağlanarak, lisans ve lisansüstü eğitime katkıda bulunulacaktır. Aynı zamanda bu laboratuvarlarda, bölgedeki gıda işletmelerinde çalışan teknik personelin eğitimi amacıyla kurslar düzenlenecektir\" diye konuştu.

 

Gıda ve tarım sektörünün Manisa için oldukça önemli ve öncelikli sektörlerden biri olduğunu ifade eden Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ise, \"Üniversitenin en önemli görevlerinden bir tanesi, bir taraftan bilimsel çalışmaları yaparken, bir taraftan da bulunduğu çevreye hizmet etmek ve katkıda bulunmaktır. Gıda ve tarım alanında buradaki şirketlere bu katkıyı sağlayabilirsek, bizim için önemli bir aşama olacaktır. Günümüzde devlet, finansmanı projeler vasıtasıyla yapıyor. Projenin yararlarını açıkça belirtmek ve ayağı yere basan projeler üretmek gerekiyor\" dedi.

 

Tören, açılış kurdelesinin kesilerek laboratuvarların gezilmesi ve ikramla sona erdi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir