• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Öğrenciler okula kavuşmanın sevincini tam yaşayamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Okul öncesi eğitim kurumları ve ilkokul birinci sınıflar için 21 Eylül'de başlayan yüz yüze eğitimin birinci aşamasının ardından, 12 Ekim itibariyle Covid-19 tedbirleri altında başlayan ikinci aşama, öğrencilerin 8 aydır bekledikleri arkadaşlarıyla buluşma hasretini tam gideremedi.

 

İlkokul 2, 3 ve 4'üncü sınıflar, ortaokul 8'inci sınıflar, lise hazırlık ve 12'nci sınıflar, köy okulları ve özel eğitim öğrencileri bugün itibariyle başladı.

"Arkadaşlarımızı özledik"

Mart 2020 tarihinden bu yana okula gelemediğinden dolayı arkadaşlarını, öğretmenlerini ve derslerini özlediğini belirten 4'üncü sınıf öğrencisi Elif Ecrin Özen, "Okulumu çok çok özledim. Arkadaşlarımızla temas edemediğimizde ve maske taktığımızdan hiçbir şey anlayamıyoruz. Uzaktan oynadığımızdan seslerimiz kısık olduğu için duyamıyoruz. Coronavirus'e yakalanma korkumuz da var." dedi.

Okulunu çok özlediğini dile getiren Ahmet Faruk Çelik, "Okulumu ve arkadaşlarımı çok özledim. Maske ve mesafeye dikkat ediyorum. Arkadaşlarımızla çok yakınlaşmıyoruz. Ellerimizi yıkıyoruz, arkadaşlarımızla fiziksel mesafeli oynuyoruz." ifadelerini kullandı.

Elif Su Durgun ise sınıflarında öğretmenlerinin hijyen konusunda kendilerine yardımcı olduğunu söyledi.

Durgun, "Sınıflarımızda dezenfektan var, öğretmenlerimiz bize bu konuda yardımcı oluyor. Özellikle fiziksel mesafe konusunda dikkat etmemizi istiyorlar. Arkadaşlarımızı ve öğretmenlerimiz özledik." şeklinde konuştu.

Okulunu çok özlediğini söyleyen Umut Gülegen, "Arkadaşlarımı, öğretmenlerimi çok özledim ama maske ve mesafe olduğu için hiçbir şey yapamıyoruz. Fiziksel mesafeyi koruduğumuz için arkadaşlarımızla çok yakınlaşamıyoruz." dedi.

Abdulvahid Özçakmakçı ise derslerini, arkadaşlarını, öğretmenlerini çok özlediğini belirterek okulun açılmasının sevindirici olduğunu belirtti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir