• DOLAR 32.381
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2325.169
  • ...
Diyanet çalışanları EYT sorununun düzeltilmesini istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yazılı bir basın açıklaması yayımlayan Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, diyanet çalışanlarının EYT sorunun düzeltilmesini isteyerek bunun bütçeye ek bir yük getirmeyeceğini dile getirdi.

Türkiye'deki emeklilik sisteminin dünyanın hiçbir yerinde olmadığına dikkat çeken Kaya, toplum vicdanında kanayan bir yara olan EYT sorununun düzeltilmesi için sistem değişikliğine gidilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

Diyanet İşleri Başkanlığında da EYT'ye takılan çalışanlar var. EYT, Diyanet'te çalışanları ciddi haksızlığa uğratmıştır. Çalışma hayatında EYT sorunuyla karşı karşıya kalınmasının nedeni ekonomik sistemin yanlışlığıdır, bunun acilen değiştirilmesi gerekir. Ekonomistlerin de belirttiği gibi bugünkü ekonomik modelde mevcut olan piyasa sistemiyle bu sorunun çözülmesi mümkün değildir. Zira mevcut sistem de gelir adaletsizliği var. Zengin daha zengin, fakir daha fakir oluyor. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi almak lazım. Yani çok kazanana dokunmak lazım. Bu koşullarda EYT sorunu büyüyor ve çözülemiyor.  Çok kazananların vergi borçları silinmezse EYT sorununun çözümü bütçeye yük olmaz. Ayrıca EYT'liler içinde emeklilik hakkını kazananın hemen emekli olmayacağı da düşünüldüğünde kesinlikle bütçeye yük olmayacaktır.

Açıklamasına devamla Kaya, "Biz, insan onurunun korunmasını ve yüceltilmesini istiyoruz. Dolayısıyla bu sorunu rakamlara indirgemenin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Öncelikli amaç, insan onuru ve insanın yaşam kalitesinin yükseltilmesi olmalıdır. Sosyal adaletin sağlanmasından yanayız. Bu hususlar birlikte değerlendirildiğinde EYT sorununun çözümünün çok basit olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle toplum vicdanını yaralayan bu sorunun bir an önce çözülmesi hususunda irade gösterilmesini bekliyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir