• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
Peygamber Sevdalılarından Gümüşhane İl Müftüsüne ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan ve büyük bir coşkuya sahne olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası, bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle halka açık kalabalık programlar yapılamazken bunun yerine çeşitli ziyaretler yapılıyor.   

Peygamber Sevdalıları Gümüşhane Koordinatörlüğü de hafta münasebetiyle İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık’ı makamında ziyaret ederek haftalarını kutladı ve çalışmalarında muvaffakiyetler diledi.

"İslam dini cami merkezli bir dindir"

Peygamber Sevdalıları Gümüşhane yetkililerinden Mehmet Kabayel, ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi:

İslam dini cami merkezli bir dindir. Öyle ki Allah Resulü'nün Medine'de yaptığı ilk işlerden biri cami, mescit inşa etmek olmuştur. Bu sünnetin bir gereği olsa gerek, o günden sonra İslam toplumlarında şehirleşmeler dahi camii eksenli olmuştur. Hayatın merkezine cami konulmuş ve her şey cami eksenli bir pozisyon almıştır.

"Camilerin asli fonksiyonlarından uzaklaştırılmamalılar"

Kabayel, "Fakat zamanla Müslümanların saflarına nifak tohumları ekilmiş ve sık olan saflar dağıtılmaya çalışılmış ve bundandır ki camilerin asli vazifelerinden uzaklaştırılmasına müsaade edilmemeli. Hayatın merkezinden camiiler çıkarılmıştır. Günümüzde camiler sadece namaz kılınan, belli vakitlerde mevlid okunan veya ölülerin cenaze namazının kılındığı mekânlar olarak görülmekte. Yalnız bu durum camilerin asli fonksiyonlarına aykırı bir durumdur." ifadesini kullandı.

"Dağılan toplumun safları ancak camilerde sıklaşır"

Sözlerini, "Camilerde birlik ve beraberliğin yaşandığı nadide mekânlardır. Her düşünceden, her yaştan, her renk ve ırktan insanların bir olduğu ve bir olabileceği, safların sıklaştırılabileceği mekânlar ancak camilerdir." ifadeleri ile tamamlayan Kabayel, Dr. Şık’a çalışmalarında muvaffakiyetler diledi.

Ziyaretlerinden dolayı memnun olduğunu belirten İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık ise cami kapılarının herkese açık olduğunu söyledi.

Müftü Şık, "Camilerimiz hepimizin ortak değerleridir. Bundan dolayı camilerimizin kapıları herkese açıktır. Bölünmüş ve dağılmış bir şekilde din hizmetleri yürütmektense herkes İslami hizmetlerini camilerde yapabilir. Önceliğimiz camileri doldurmak olmalıdır. Cami merkezli İslami hizmetlerin yapılması gerekir." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir