• DOLAR 32.451
  • EURO 34.489
  • ALTIN 2473.898
  • ...
Tarsus Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Haziran`da açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Tarsus`ta inşaatı devan eden, Tarsus Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatını gezen Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi`nin en geç Haziran ayında tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi.
 
2011 yılının Aralık ayında Sağlık Bakanlığı tarafından yapımına başlanılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi`nin inşaat bedelinin 4 milyon 500 bin lira olduğunu belirten Uzun, 5 bin 844 metre karelik arsa üzerine, oturum alanı 1034 metre kare olan zemin ile birlikte 5 katlı olmak üzere 5 bin 205 metre kare kapalı alana yapılmakta olduğunu ifade etti.
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi`nde, engelliler ve yaşlılarla birlikte 40 ünitelik ağız ve diş sağlığı birimleri olacağını dile getiren Uzun, ``İçinde ameliyathanesi ve diğer birimleri bulunacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi`nin inşaat çalışmaları en geç haziran ayına kadar tamamlanmış olacak. Allah nasip ederse, Haziran ayı içerisinde bu güzel sağlık merkezini halkımızın hizmetine açacağız. Çevre düzenlemeleri ve tıbbi, teknik ve idari teçhizatlarının tamamlanmasıyla birlikte önümüzdeki haziran ayında halkımızın hizmetine girecek`` diye konuştu.
 
Tarsus`a böyle bir eser kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirten Uzun, Sağlık Bakanlığı`nın şimdiye kadar Devlet Hastanelerinde verdiği ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi projeleriyle müstakil binalarda, çok daha güzel şartlarda, çok daha iyi sağlık hizmeti verme kararı aldıklarını ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi`nin 24 saat kesintisiz hizmet vereceğini ve ilçede önemli bir boşluğu dolduracağını kaydetti.
 
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi`nin ihalesi yapılırken ihata duvarı ile çevre düzenlemesinin unutulmuş olduğunu, geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ile görüşerek, bunlar için ödenek çıkarılacağını dile getiren Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, ``Ağız ve diş sağlığı hizmetleri hali hazırda Devlet Hastanesi binası içinde veriliyor. Bu yılın Haziran ayından itibaren 40 ünitesiyle Tarsus ve çevresine ağız ve diş sağlığı hizmeti sunacak " şeklinde konuştu. (A.Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir