• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Moskova temaslarını tamamlayan HAMAS heyeti İstanbul'a geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dr. Musa Ebu Merzuk'un başkanlık ettiği ve Husam Bedran'ın da dahil olduğu HAMAS heyeti Moskova'dan İstanbul'a geldi. 

Heyet başkanı Dr. Musa Ebu Merzuk ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, bu ziyaretin Filistin'in oldukça zor bir dönemden geçtiği günlerde gerçekleştirilmiş olması sebebiyle özel bir önem taşıdığını dile getirdi.

Filistin halkının bu sıralarda çok zor şartlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Ebu Merzuk, bu ziyaretin önceki dönemlerde yapılmış ziyaretlerden farklı olduğunu belirtti. 

Heyetle birlikte görüşmelere katılan Husam Bedran ise ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, ziyaretin HAMAS'la Rusya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine imkân verdiğini ifade etti. Bedran, zamanlamanın da Filistin'de son dönemde yaşanan olaylarla ilgili olduğunu söyledi.

ABD'nin Yüzyılın Anlaşması planının, siyonist işgal rejiminin, Batı Yaka'ya yönelik ilhak planının, Arap dünyasında işgal rejimiyle sözde ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde yaşanan gelişmelerin, Filistin'de bir iç ittifak ve yönetimde ortaklık sağlanması gibi konuların son günlerin öne çıkan konuları olduğunu dile getirdi. 

Bedran, HAMAS'ın Rusya ziyareti esnasında Fetih hareketiyle yapılan görüşmeler ve Filistin'deki gruplar arasında bir ittifak sağlanması hususunda yapılan görüşmelerin ayrıntıları üzerinde durulduğunu ifade etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir