• DOLAR 32.591
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2492.31
  • ...
Kovid-19 salgınında 65 kamu tesisi mağdur kadınların hizmetine sunuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde şiddetle mücadelenin ve hizmetlerin kesintiye uğramaması için çok sayıda yeni önlem hayata geçirildi. 

81 ilde 3 bin 482 kapasiteyle hizmetlerini sürdüren 145 kadın konukevinde bulunan şiddet mağduru kadınları, beraberindeki çocukları ve bu kuruluşlarda çalışan personeli salgına karşı korumak amacıyla maske, mesafe ve hijyen tedbirlerini uygulayan Bakanlık, düzenli sağlık kontrolleri, zaruri haller dışında giriş çıkışların kısıtlanması, toplu etkinliklerin iptali ve konukevlerinin periyodik dezenfeksiyonuna ilişkin çalışmalarını sürdürüyor.

Kuruluşlara kolluk aracılığıyla yapılacak başvurularda kadınların ve beraberlerindeki çocuklarının sağlık kontrolü sağlanırken, kuruluşa kabul süreci sonrasında, çalışan personel de dahil periyodik sağlık kontrolleri yapılarak şüpheli durumlarda kişiler ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor.

İlk kez kuruluşa kabul edilenler ve hastanede tedavisi tamamlananların da sosyal izolasyon birimlerinde 14 gün süreyle takibi yapılıyor.

Yüksek can güvenliği riski taşıyan kadın ve çocukların iller arası nakillerinin güvenli ve hızlı tamamlanmasını, kuruluşa kabullerinden önce sağlık kontrollerinin yapılması sağlayan Bakanlık, salgın sürecinde şiddet riski olmayan, sadece sosyoekonomik yoksunluk nedeniyle hakkında barınma yeri sağlanmasına karar verilen kadınların mağdur olmaması için de kamu kurum ve kuruluşlarına ait tesisleri devreye almıştı.

Bu kapsamda 49 ilde kamu kuruluşlarına ait yurt, misafirhane ve otelin içerisinde yer aldığı 65 tesis, geçici olarak misafir edilmeleri amacıyla kadınlar ve beraberindeki çocukların hizmetine sunuldu.

Söz konusu tesislerden, barınma ihtiyacı olan 1400 kadın ve çocuğu yararlandı.

(AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir