• DOLAR 32.516
  • EURO 34.571
  • ALTIN 2492.732
  • ...
Türkiye`de yılda 2,1 milyar adet ekmek israf oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - TMO Mersin Şube Müdürü İsmail Kerimoğlu ile Bilgi işlem Sorumlusu Kadir Aksoy Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer`i ziyaret ederek, TMO tarafından ekmek israfını önleme amacıyla başlatılan kampanya hakkında bilgi verip, hazırlanan broşürlerin tanıtımını yaptılar. Şube Müdürü Kerimoğlu, ekmek israfının önüne geçmek amacıyla kurumlarınca hazırlanan broşürlere kurumların logolarının konularak, halkın ve esnafın yoğun olduğu bölgelere asılarak kamuoyu oluşturulması konusunda kendilerine destek olunmasını istedi.

 

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer, \"ülkemizde yılda 2.1 milyar adet ekmeğin israf edilerek çöpe atıldığını belirterek, ihmal ve bilgisizlikten kaynaklanan bu israfın önüne geçmek amacıyla TMO tarafından başlatılan ekmek israfını önleme kampanyasına tam destek olacaklarını söyledi.

 

Dinçer, ülkemizde parasal değeri 1,5 milyar lira olan 2.1 milyar ekmeğin israf edilerek çöpe atıldığını belirterek, \" TMO`dan edindiğimiz bilgilere göre, bir yılda çöpe atılan ekmekle 542 bin ton bugday israf ediyoruz. İsrafın parasal değeri ise 1,5 milyar lira. Bu parayla her yıl 90 hastane, 500 okul inşa edilebileceği, onlarca köprü ve konut yapılabileceği ifade edilmektedir. Bir tarafta ekmek bulamayıp açlık çeken yığınlar, diğer tarafta ise israf eden bir kesim var. Bu israfın önüne geçilmesi için Çamlıyayla`dan Anamur`a kadar olan teşkilatımızla üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız\" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir