• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
DEAH`ta danışma birimi kuruldu‏
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hasta ve hasta yakınları için danışma ve yönlendirme birimi kuruldu. Birimde görevlendirilen kişiler Kürtçe (Kurmanci ve Zazaki) bilen personelden seçildi.

 

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hastane girişinde karşılama-danışma birimi oluşturarak vatandaşlara hizmet sunmaya başladı. Hasta ve hasta yakınları için danışma yönlendirme adı altında oluşturulan bir ekip vatandaş hastaneye adım attığından itibaren anında devreye girerek hasta takip işlemi başlatıyor.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç.Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu, \"Okur yazar olmayan binlerce hastamız ve yakınları bulunmaktadır. Hastanemizin büyük olması nedeniyle hastalarımız aradıkları yerleri bulmakta zorluk çekiyorlardı. Hiç olmazsa bu konuda da destek olmamız gerektiğini düşündük. Hasta ve hasta yakınları için danışma yönlendirme adı altında kurduğumuz yeni birim hastalarımıza ve yakınlarına daha iyi hizmet vererek zamandan tasarruf ederek sorunlarına destek olacaktır. Hastalarımız bizler için çok önem arz etmektedir. Hizmet için ne imkan olursa olsun yapmaya hazırız. Burada yaşlı, kimsesiz, yardıma muhtaç hastalara eşlik edilerek muayene de yardımcı olunur. Kurulan birimdeki görevlilerin görev yerleri genellikle sabittir. Kılık kıyafet, düzgün konuşma, hastalara doğru yaklaşım ve güler yüz bir kat daha önemlidir. Hastaların doğru yönlendirme ihtiyaçlarını karşılamaktır\" diye konuştu.

 

Danışma ve Yönlendirme Biriminin tanımı ve içeriği

Hastanın ve refakatçilerin, hasta ziyaretçilerinin ve hastane çalışanlarının doğru bilgilendirme ve yönlendirmelerini sağlamak, hizmet almalarını kolaylaştırmak, huzur ve sükûnun sağlanması, hastane idaresinin koyduğu kurallar çerçevesinde yürütülmesi işidir.
Kontrolleri yapmak ve kişileri bilgilendirerek yönlendirmek, her türlü yardımı ve hastanın iş takibini yapmakla görevlidir.

 

Hasta danışmanı, hastanelerde hastaların kabul işlemlerini yapma, muayene sonrası tetkik, tedavi ve yatış işlemlerini yürütme, hasta ve yakınlarını bilgilendirme ve refakat etme bilgi ve becerisine sahip niteliklerdedir.

 

Muayene gelen hasta ve hasta yakınlarının bugüne kadar genel olarak hastanede karşılaştıkları bir takım resmi işlemlerdeki aksaklık ve yanlış yönlendirme ve de bilgilendirmeden kaynaklı sıkıntıları aşmak amacıyla kurulmuş bir birimdir.

 

Hasta açısından hayati önem taşıyan zamanında ve erken müdahale tedaviyi kolaylaştırmak o anadaki bürokratik işlemleri asgari düzeyde hastaya yansıtarak onun işlemlerini hızlandıracak doktorla hastalar arasında köprü görevi olacak bir birimdir. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir