• DOLAR 32.494
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2481.468
  • ...
​Diyarbakır Umut Kervanı 3 aylık faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaptığı yardımlarla mazlum ve mağdurların umudu olan Diyarbakır Umut Kervanı, 3 ayda 7 bin aileye 488 bin 819 TL tutarında yurt içinde ve yurt dışında gıda, giyim, kırmızı et ve su kuyusu yardımında bulundu.

Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, 3 ayın içerisinde yapmış olduğu faaliyetleri kamuoyuyla paylaştı.

Elelçi, "Diyarbakır Umut Kervanı, temmuz ağustos ve eylül aylarında mağdur, muhtaç ve yoksul olan insanlara yapmış olduğumuz, faaliyetler itibariyle başlıklar halinde söylemek gerekirse gıda, nakdi, amv kartı, giyim, kırtasiye, kırmızı et ve ev eşyası olmak üzere muhtaç olan mağdur ailelere ulaştırmış bulunmaktayız. "dedi.

Elelçi, "Toplamında bin 387 aileye 153 bin 712 TL, civarında nakdi yardımımız hayırseverlerin aracılığı ile gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Hayırseverlerin bizimle doğrudan yapmış oldukları yardımlar ise gıda, ev eşyası, kırmızı et, beyaz et, nakdi yardım, giyim, yurt dışı ve yurt içi kırmızı et, yurt dışı su kuyusu, çocuk ayakkabısı, televizyon ve tablet, avm kartı ve bazı mağdur ailelerin evlerinde yapılmış olduğu çalışmaların sonucu olarak toplamında bin 270 aileye 196 bin 819 TL, civarında hayırseverlerin doğrudan bizi aracı kılarak yapmış oldukları yardımlardır. " şeklinde konuştu.

Yurtdışı faaliyetlerini açıklayan Elelçi, "Ayrıca yurt dışı faaliyetimiz olarak da ağustos ayında Suriye'nin İdlib kentine 16'ncı yardım TIR'ımızı göndermek üzere toplamda 5 bin aileye ulaşacak şekilde 10 ton 500 kiloğram un. 4 bin 154 ailenin giyim ihtiyacını gidermek üzere hazırlayıp gönderdiğimiz yardım çalışmalarımızadır. "ifadelerinde bulundu.

Elelçi, toplamında 3 ayın bilançosu olarak 7 bin aileye 488 bin 819 TL aynı ve nakdi yardım ulaştırıldığını belirtti.

Elelçi, "Özelikle bu iyilik kervanı hayırseverlerle birlikte yürütmüş olduğu bu çalışmadan dolayı Rabim emeği geçen ve katkı sunan paylaşmayı, yardımlaşmayı ve dayanışmayı esas kılan tüm hayırseverlerden razı olsun. Bu uğurda bizimle beraber bu çalışmalara ön ayak olan üye ve gönüllülerimizden de Rabim razı olsun. " ifadesini kulladı. (İLKHA) 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir