• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kan Kanseri hastası küçük kız tedavi için yetkililerden yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Azerbaycan'dan Türkiye'ya çalışmak için gelen Mehman İsmailov, kendi ülkesinde tedavisi olmayan Kan Kanseri hastası 4 yaşındaki kızı Narin İsmailov'u tedavi için Türkiye'ye getirdi.

Sakarya'da günlük işçi olarak çalışan Baba İsmailov, günlük bin lira hastane masfarı olan kızının tedavisini hayırseverlerin ve komşularının desteğiyle bir süredir devam ettiriyor. Türkiye vatandaşı olmadığı için kızının tedavi masrafları devlet tarafından karşılanmayan İsmailov, kızının tedeavisinin devam edebilmesi, sağlığına kavuşabilmesi için yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine uzanacak bir yardımeli bekliyor.

Azerbaycan'ın Nahçıvan vilayetinden kızının tedavisi için Türkiye'ye geldiğini söyleyen Mehman İsmailov, "Evladım kan kanseri. Nahçıvan'da tedavisi yapılamadığı için Türkiye'ye geldim. Türkiye'de kızımın Kan Kanseri olduğunu öğrendim. Yetkililerden bana yardım etmelerini istiyorum. Masrafları çok olduğu için yetkililere başvurdum ama kimseden ses çıkmadı. Sağlık Bakanı'na seseleniyorum. Bu konuda bize yardımcı olmasını istiyorum.

Mehman İsmailov ile Sakarya'da komşuluk yapan Murat Ünlütürk ise küçük kızın tedavi süreci ile ilgili şunları söyledi:

"Burada her şey parayla oluyor. Arkadaşımızn zaten maddi durumu yok. Günlük 50-60 lira yevmiye ile çalışıyor. Bu zamana kadar kendi imkânlarımızla elimizden geldiğince kendisine yardımcı olduk. Bu saatten sonra yardım yapacak durumumuz kalmadı. Onun için Sağlık Bakanlığı'mızdan, gerekli mercilerden yardım edilmesini bekliyoruz." (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir