• DOLAR 32.525
  • EURO 34.746
  • ALTIN 2487.904
  • ...
SON DAKİKA
Azerbaycan ve Ermenistan ateşkes için anlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan'ın Moskova'daki görüşmesi yaklaşık 11 saat sürdü.

Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri bakanları ile aynı masaya oturan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yerel saatle sabah 03.00'te ateşkes konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı. Lavrov, ateşkesin bugün saat 12.00'de başlayacağını duyurdu.

"İnsani yardım amaçlı olarak Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin arabuluculuğu ve kriterleri doğrultusunda esirlerin, tutsakların ve cenazelerin değişimi için ateşkes ilan edildi" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan Cumhuriyeti, AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının arabuluculuğuyla, çözümün ana prensipleri temelinde barışçıl bir çözüme mümkün olan en kısa sürede ulaşmak amacıyla esaslı müzakerelere başlıyor.

Lavrov'un aktardığı ortak açıklamada ayrıca, bölgedeki belirli ateşkes parametrelerinin ayrı ayrı kararlaştırılacağı belirtildi.

Açıklamada, tarafların Dağlık Karabağ konusundaki müzakere formatlarını değiştirmemeye kararlı olduklarına da vurgu yapıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir