• DOLAR 32.492
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2496.438
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ayakkabı üretim ve ihracat üssüne dönüştürmek için birçok iş adamının yatırım yaptığı Malatya’da, yılda 600 bin çift ayakkabı üretiliyor.

Çalık, kentteki bir ayakkabı fabrikası ziyaretinde yaptığı açıklamada hem ihracat hem de iç piyasa için kaliteli ve uygun fiyatlı ayakkabıların artık Malatya’da üretildiğini ve yılda 600 bin çift ayakkabı üretimiyle bölgenin ayakkabı üssü olma yolunda ilerlediğini söyledi.

"2019’da 278 milyon çift ayakkabı ihraç edildi"

Türkiye'de 2019’da 278 milyon çift ayakkabı ihracatının gerçekleştirildiğini ve karşılığında 933 milyon dolar gelir elde edildiğini anımsatan Çalık, "Ülkemizde ayakkabı sektörünün özellikle İspanya, Portekiz gibi Avrupalı üreticilerle rekabet edebilecek büyük bir arz potansiyeli vardır." dedi.

"Yeni yatırımlar Malatya’ya gelecek"

Çalık, Cumhurbaşkanlığı kararıyla Malatya’nın da bulunduğu illerde Cazibe Merkezleri Programı kapsamındaki organize sanayi ile endüstri bölgelerindeki yatırımlara 6'ncı bölge desteklerinin 2021 yılı sonuna kadar devam edeceğini ve kararın özellikle pandemi sürecinin geçirildiği bu dönemde daha da önemli olduğunu ve yeni yatırımların artarak süreceğini söyledi.

Ayakkabı fabrikası sahibi Yusuf Özdal ise kentte yaklaşık 20 milyon liralık bir yatırım yaparak onlarca insana iş imkânı oluşturduklarını belirti. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız