• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
İdam edilen İhvan mensupları için gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merhum Muhammed Mursi'ye yönelik gerçekleştirilen askeri darbe sonrasında Darbeci Abdulfettah Sisi yönetimi, on binlerce İhvan-ı Müslimin üyesi kadın, erkek ve gençleri zindanlara doldurdu. Her gün yeni idamlarla gündeme gelen zalim Sisi yönetimi, 2'si yönetici konumunda olan 15 İhvan-ı Müslimin üyesi Müslümanı idam etti.

İdam edilen 15 Müslüman, Türkiye'de bulunan İhvan yöneticileri tarafından Fatih Camii'nde Cuma namazı sonrasında kılınan gıyabi cenaze namazı ile rahmetle yâd edildiler.

Gıyabi cenaze namazına İhvan-ı Müslimin yetkililerinden Mithad el-Haddad, Prof. Dr. Abdülhalik Şerif,  Cemaat-i İslami yetkililerinden İslam el-Ğamri, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin ve birçok önemli isim katıldı.

Prof. Dr. Abdülhalik Şerif tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazının ardından şehitler için dua edilirken darbeci Sisi yönetiminin de bir an önce son bulması temennisinde bulunuldu.

Programda bir konuşma gerçekleştiren İhvan yetkililerinden Mithad el-Haddad, Sisi yönetiminin zulümlerine değinerek idam edilen, katledilen Müslümanları kanlarının yerde kalmayacağını vurguladı.

"Temennimiz bu idamların durması ve zulüm sisteminin yıkılmasıdır"

Program sonrasında İLKHA muhabirine konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin idamlara dünyadan gereken tepkinin verilmediğine dikkat çekti.

Eşin, "Gerek BM gerek batı dünyası ve özellikle İslam ümmetinden güçlü bir sesin çıkması gerekir. Maalesef şu anda ne İslam ümmetinden ne dünyadan ne de farklı bir cenahtan ses çıkmıyor. Bu tür sessizlik Sisi yönetiminin daha cesur ve pervasız davranmasına sebep oluyor. Temennimiz bu idamların durması ve bu zulüm sisteminin, batının piyonu olan Sisi'nin yıkılmasıdır. Mısır, İslam ümmeti içerisinde özellikle Araplar açısından lider konumunda olan bir yerdir. Orada hak ve adalet üzere ümmetin maslahatını gözeten bir yönetimin gelmesi batının birçok oyunu bozacaktır." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir