• DOLAR 32.601
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2496.078
  • ...

Türkiye’de en geniş coğrafi alana doğal gaz dağıtım hizmeti sunan Aksa Doğalgaz, şu ana kadar yaptığı yatırımlarla Batman’ın yüzde 75’ine doğal gaz ulaştırdığını açıkladı.

Aksa Doğalgaz Dağıtım Şirketi çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, Batman’da 2012 yılında doğal gaz yatırımlarına başladıklarını ve doğal gazın kullanımını yaygınlaştırmak için aralıksız çalıştıklarını belirtti.

Son sekiz yılda Batman’a 598 kilometrelik şebeke hattı kazandırdıklarını aktaran Aksa Doğalgaz, Batman il merkezinde şu ana kadar toplam 57 bin 422 abonenin doğal gazdan yararlandığını ifade etti.

Aksa Doğalgaz açıklamasında, “Geçtiğimiz sekiz yılda bir şehir giriş istasyonu, 11 bölge regülatörü, 34 bin 882 metre çelik şebeke, 418 bin 437 metre polietilen şebeke, 144 bin 617 metre servis hattı ve 9 bin 828 servis kutusu imalatı gerçekleştirilerek doğal gaz arzı sağlanan Batman’da, 2020 yılında yapılan yatırımlarla birlikte toplam yatırım miktarı yaklaşık 67 milyon TL’ye ulaştı. Sadece bu sene içerisinde 21 bin 845 metre polietilen şebeke, 6 bin 261 metre servis hattı ve 433 servis kutusu imalatı gerçekleştirilen Batman’da, yapılan yatırımlar sonucunda 85 bin 643 daireye doğal gaz şebekesi ulaşırken; binasında servis kutusu bulanan veya doğal gaz kullanan binalarda ikamet eden vatandaşlar Aksa Doğalgaz Müşteri Hizmet Merkezlerine başvurarak doğal gaz konforunu yaşamaya hemen başlayabilirler.” denildi.

Başvurudan itibaren 1 hafta içerisinde doğal gazlı hayata geçilebildiği ifade edilen açıklamada, “Doğal gaz kullanmak için ısınma dâhil tüm evin dönüşümünü yapmak zorunda değilsiniz. Dilerseniz sadece mutfağınız ya da banyonuz için de doğal gaz konforundan faydalanabilirsiniz. Üstelik bu, başlangıç için daha ekonomik bir çözüm. Doğal gaz kullanıldığında yemekler 5 kat daha ucuza pişiyor. Üstelik tüp bitti, yemeğim ocakta kaldı derdiniz de kalmıyor.” diye konuştu.

“Doğal gazla ilgili doğru bilinen yanlışlar”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Doğal gazla ilgili yanlış bilinen bir konu ise doğal gaz tesisatının çok uzun sürdüğü ve ciddi tadilat gerektirdiği yönündeki kanaat. Örneğin sadece mutfağınızda doğal gaz kullanmak isterseniz, birkaç saatlik bir işlemle ucuz, çevreci, konforlu ve güvenli olan doğal gazı mutfağınızda hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Doğal gaz kullandığınız zaman daha çevreci bir çözümü de tercih etmiş oluyorsunuz. Doğal gaz herhangi bir şekilde depolanmadığı ve atık oluşturmadığı için hem en güvenli ve hem de çevreci enerji kaynağı. Üstelik doğal gaz kullanan şehirlerin hava kirlilik oranları ölçülebilir ve hissedilebilir ölçüde iyileşiyor.”(İLKHA)