• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
Batman İl Sağlık Müdürlüğü: Ruh sağlığı hizmeti bir insan hakkıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıklamada, bu sene tüm dünyanın milyonlarca insanın ruh sağlığını da etkileyen Covid-19 salgını nedeniyle küresel olarak eşi görülmemiş bir sağlık önceliği yaşadığı belirtildi.

Açıklamada, “Dünya virüsü kontrol altına almak ve çözüm bulmak için mücadele ederken, yaşanan endişe, korku, izolasyon, sosyal mesafe ve kısıtlamalar belirsizlik duygusal sıkıntıları artırmaktadır. Bu tablo, ruh sağlığına her zamankinden daha fazla öncelik verilmesini ve mevcut küresel acil sağlık durumu altında hiç kimsenin ruh sağlığı hizmetinden mahrum bırakılmamasını gerektirmektedir.” denildi.

Açıklamada, mart tarihinden bu yana etkisini gösteren Covid-19 salgın sürecinde erişilebilir ruh sağlığı hizmetlerinin sağlanabilmesi için ülkede pandemi psikososyal destek planlama ve çalışmalarının yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, “Covid-19 ile mücadele kapsamında ilimizde de Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı 0488 221 02 95 /7319, Pınarbaşı Sağlıklı Hayat Merkezi 0488 212 85 79 - 0530 148 61 46), 19 Mayıs Sağlıklı Hayat Merkezi 0488 213 62 04, Hürriyet Sağlıklı Hayat Merkezi (0488) 231 44 79), Psikososyal Destek Birimleri kurulmuştur.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “Covid-19 döneminde herkes için erişilebilir ruh sağlığı çalışmaları kapsamında; Halkın ve sağlık çalışanlarının değişen günlük yaşam alışkanlıkları ve kendileri ve sevdikleri için duydukları yoğun kaygı, öfke, korku, çaresizlikten kaynaklanan stresin en aza indirebilmesi, kronik hastalığı olan, kronik ruhsal bozukluğu olan ve takibi gereken bireylere ve ailelerine verilen desteğin sürdürülebilmesi ayrıca sosyoekonomik sorunlar yaşayan bireylerin Vefa Destek, SYDV, İŞKUR, ŞÖNİM vb. ilgili kurum ve kuruluşlara doğru yönlendirmenin yapılabilmesi için kurulan hatlarda, psikologlar, sosyal çalışmacılar ve çocuk gelişimcilerden oluşan uzman personel ile danışmanlık hizmeti verilmektedir. Ruh sağlığı ve ruh sağlığı hizmetleri herkes için her zaman her yerde bir insan hakkıdır. Erişilebilir hizmetlerin artırılması ruh sağlığının korunması ve güçlendirilmesi için çok önemlidir.”(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir