• DOLAR 32.555
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2429.938
  • ...
Vali Baruş, sağlıklı günlere kavuşabilmek için tüm tedbirlere uyulması gerektiğini söyledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığının Covid-19 salgını nedeniyle “Sağlık için, hepimiz için” sloganı ile 81 ilde başlattığı denetimler, ülke genelinde olduğu gibi Malatya'da da yapılmaya devam ediliyor.

Vali Aydın Baruş, beraberinde İl Pandemi Kurulu üyeleriyle Milli Egemenlik caddesinde Covid-19 denetimi yaptı. Vali Baruş, yapılan denetimlerde esnaf ve vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen uyarısı yaptı.

“Burnu kapatmayan maskenin bir faydası yok”

Baruş, “Alınan tedbirlere büyük ölçüde uyulduğunu görmek bizi memnun ediyor, vatandaşlarımız arasında artık maske kullanmayan kalmadı. Doğru kullanma noktasında biraz daha duyarlılık göstermemiz lazım çünkü burnu kapatmayan maske kullanmanın bir faydası yok. Mutlaka burnumuzun üstünde maske kullanmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Malatya olarak güzel günlere kavuşabilmek için tüm tedbirlere birlikte uymamız lazım”

İlde tehlikenin hala geçmediğini ve şu anda hasta olan çok sayıda vatandaşın olduğuna dikkati çeken Baruş, “Hastanelerde yatan ve halen evlerde izole olan vatandaşlarımız var. Bu hastalığın bulaşma riski halen devam ediyor. Malatya olarak güzel günlere kavuşabilmek için tüm tedbirlere birlikte uymamız lazım, el ele vermemiz ve birlikte güç olmamız lazım. Eğer bu tedbirlere yeterince riayet edersek inşallah önümüzdeki süreçte çok güzel günlere kavuşacağız.” dedi.

“Ev ziyaretlerine ara verelim. Üzüntümüzü, sevincimizi dostlarımızla arkadaşlarımızla uzaktan paylaşalım”

Önümüzdeki pazartesi günü ilkokulların açılacağını hatırlatan Baruş, vatandaşları daha çok dikkatli ve duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

Baruş, "Önümüzdeki hafta ilkokullarımızda açılıyor, çocuklarımız okullara başlayacaklar tüm vatandaşlarımızdan ricamız lütfen duyarlığımızı artıralım. Çocuklarımız okullarına sağlıkla gidip gelsinler ve evlerine sağlıkla dönsünler. Biz okullarımızda gereken tüm tedbirlerimizi alıyoruz.

Hijyen tedbirleri, maske tedbirleri ile birlikte çocuklarımızın sosyal mesafeye uygun şekilde derslerine girebilmeleri için, gerekli seyreltme önlemlerini alıyoruz, bu konuda velilerimizin bir endişesi olmasın. Eğer dışarıda kurallara uymayan insanımız olursa çocuklarımızda bunlardan etkilenir.

Duyarlılığımız üst sevide olduğu müddetçe salgınla mücadelemiz başarıyla sürecek, özellikle bir konuda rica ediyorum. Tüm vatandaşlarımız birbiriyle temasları konusunda dikkatli olsunlar ve sosyal mesafeye dikkat etsinler. Lütfen uzun süre maskesiz biriyle uzun süre oturmasınlar.

Her uyarımızda söylüyorum ev ziyaretlerine ara verelim üzüntümüzü, sevincimizi dostlarımızla arkadaşlarımızla uzaktan paylaşalım, telefonla paylaşalım, fiziki temastan bir müddet uzak kalalım. Bunlara dikkat edersek inşallah bu mücadelede daha da başarılı adımlar atabiliriz.” şeklinde konuştu.

Denetime; Vali Aydın Baruş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, ESOB Başkanı Şevket Keskin ve görevli personel katıldı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir