• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
​Elektrik faturalarındaki yüksek fiyata esnaftan tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman’da Dicle EDAŞ tarafından kesilen elektrik faturalarının çok yüksek olduğunu belirten esnaf, mağdur olduklarını ifade etti.

Son birkaç aydır herkesin elektrik faturalarının yüksek geldiğini söyleyen esnaf, yetkililerin bir an önce elektrik faturalarında bir düzenleme yapması gerektiğini belirtti.

Esnaf, yüksek elektrik faturaları nedeniyle Dicle Elektrik Perakende Satış (Dicle EPSAŞ) İl Müdürlüğüne şikâyette bulunmalarına rağmen hiçbir sonuç alamadıklarını kaydetti.

Bölgede çok sayıda baraj bulunmasına rağmen en pahalı elektriği kendilerinin kullandığına dikkat çeken esnaf, bunun bir zulüm olduğunu vurguladı.

 

“En pahalı elektriği bize satıyorlar”

Yüksek elektrik faturalarının kendilerini ciddi anlamda mağdur ettiğini belirten esnaf Ramazan Yıldız, şunları söyledi:

“Elektrik faturam şu ana kadar aylık en fazla bin 300 lira gelmişti. En son gelen faturam ise 806 liraydı. 70 gün içinde bana gelen elektrik faturası 6 bin 782 liradır. Benim dükkânım 25 metrekare ya var ya yok. Bu pandemi sürecinde çoğu kişi gibi bizde kiramızı çıkaramazken bize bu elektrik zulmü yapıldı. Hatta bizim bölgemizde elektrik çok pahalıdır. Batıda kilovatın fiyatı ayrı bizim bölgemizde ayrı fiyat hesaplanıyor. O da yetmemiş gibi dünyanın en pahalı elektriği bize satılıyor. Güneydoğunun her yerinde bu kadar baraj varken bu elektrik fiyatlarındaki zulmü bize reva görüyorlar. Ben buradan yetkililere rica ediyorum. DEDAŞ’ın halka yaptığı bu zulmü bir an evvel durdurun.”

“DEDAŞ herkesi kaçak elektrik kullanmakla suçlayarak zulmediyor”

Pandemi döneminde elektrik faturalarındaki artışın kendilerinin beleni büktüğünü ifade eden esnaf Mehmet Demir, “Pandemiden dolayı esnaf genel olarak zaten çok zor bir dönemden geçiyor. Bunun üzerine elektrik faturaları çok yüksek geliyor olması esnafı çok mağdur ediyor. Bazen ayda 2 bin ile 3 bin lira arasında faturalarımız geliyor. Düşünün günde 500 ile bin lira arasında satış yapabilen bir esnaf bu elektrik faturasını nasıl ödesin? Batı illerine bakıyorsunuz iş yerleri en fazla bin lira civarında fatura öderken burada ise ufacık bir esnaf iş yerinde kullandığı iki tane buzdolabıyla 2 bin ile 3 bin arasında elektrik faturası ödüyor. Yetkililerin DEDAŞ kurumuna bir el atmalarını istiyoruz. DEDAŞ herkesi kaçak elektrik kullanmakla suçlayarak insanlara zulmediyor. Biz Batı ile Doğu arasındaki elektrik fiyatlarındaki farkın kaldırılmasını istiyoruz.” dedi.

“Son üç aydır elektrik faturalarımız çok yüksek geliyor”

Bir diğer esnaf Muharrem Yıldız ise şöyle konuştu: “İş yerimiz küçük bir büfe olmasına rağmen son 3 aydır faturalarım bin 500 ile bin 700 arasında geliyor. Batı illerinde akrabalarımız var onlar ful elektrik kullanmalarına rağmen elektrik faturaları en fazla 350 ile 400 lira arasında geliyor. Bu pandemi döneminde millet olarak zaten maddi ve manevi sıkıntılar yaşıyoruz. Bunun üzerine elektrik faturalarındaki artış bize çok büyük bir zülümdür. Birçok esnaf masraflarını ödeyemiyor diye kepenk kapattı. Devletten bu konuya bir el atmalarını ve çözüm bulmalarını istiyoruz.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir