• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Erdoğan`ın  Grup Toplantısından Satırbaşları!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Cilvegözü Sınır Kapısı`ndaki patlama nedeniyle 3`ü Türkiyeli, 11`i Suriyeli toplam 14 kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, ``İlgili birimlerimiz detaylı incelemelerini sürdürüyorlar. Olayın mahiyeti ortaya çıktığında arkadaşlarımız gerekli açıklamayı yapacaktır`` dedi.

Erdoğan`ın açıklamalarından satır başları;

İnsani yardım dışında giriş-çıkışa kapalıydı. İnsani, yardım malzemeleri Suriyelilere teslim ediliyordu. Suriye tarafındaki gümrük kapısı çalışmadığından bomba yüklü araç sınır kapımıza kadar geldi ve infilak ettirildi. Spekülasyonlar yanlış ve art niyetli. Dün Adalet, İçişleri ve Gümrük Bakanımızı Hatay’a gönderdik. Olayın mahiyeti ortaya çıktığında bakanlarımız gerekli açıklamaları yapacaklardır

Bu patlamayı fırsat görüp siyasi çıkar sağlamaya girişenlerin çabası insaf ve vicdanla bağdaşmaz. Türkiye ile Suriye arasındaki sınır 100 yıl önce cetvelle çizilmiştir. Suriye’de böyle yoğun çatışmalar yaşanırken Türkiye’nin etkilenmemesi mümkün değil.

SAĞLIK HİZMETLERİ

Türkiye’nin artık 4 tane de deniz ambulansı var. 17 helikopter ambulansına da sahibiz.. Şehir içinde ortalama ilk 10 dakikada, şehir dışında 30 dakikada hastalara ulaşır hale geldik

YEREL SEÇİM HAZIRLIĞI

Yerel seçimler için seçimden seçime değil, bir seçim bittiği anda diğer seçimin startını veririz. Verimli bir toplantı yaptık İstanbul’da geçtiğimiz hafta sonu. Bu bir yerde de artık seçimlerle ilgili olarak daha yoğunlaşan bir final sürecine giriş oldu.

BÜYÜKELÇİLİK SALDIRISI

Tatsız bir hadise de yaşadık. 1 Şubat’ta bir terörist ABD Büyükelçiliği’nin kapısında üzerindeki düzeneği patlatarak bir güvenlik görevlisini şehit etti, bir gazeteci kardeşimiz de yaralandı. Emniyet ve istihbarat birimlerimizin hassas çalışmaları neticesinde arkasındaki kişi ve örgüt çok kısa sürede ortaya çıktı.

KILIÇDAROĞLU, DHKP-C’YE ÜYE OLURSA ŞAŞIRMAYIN

CHP2nin genel başkanı yurtiçinde ve yurtdışında bir süredir karalama kampanyası yürütüyor Türkiye hakkında. Türkiye’yi dünyaya gazetecilerin hapiste olduğu ülke diye anlatmaya devam ediyor. Bizde bıkmadan usanmadan gerçekleri yüzüne çarpmaya devam edeceğiz. Tutuklu ve hükümlü güya bu gazetecilerin 4 tanesi elçiliğe saldırı düzenleyen o malum örgütün üyesi. O kanlı eylemleri yapan o terör örgütü de onlara hayat öpücüğü veriyor. Açık açık da söylüyor. Sıkılmasa söyteyin bu terör örgütü nerde ona da üye olayım diyecek. DHKP-C’ye Kılıçdaroğlu’nun üye olduğunu duyarsanız hiç şaşırmayın. Bunu da yapar. Legal olmadığı için yapar bu tavrı. CHP Genel Başkanı’nın sempatisinin kaynağını merak ediyoruz.

BAZI ÖNEMLİ MÜJDELERİ VERMEK İSTİYORUM

Ben sosyal yardımlar konusunda bazı önemli müjdeleri açıklamak istiyorum. Başta engelli vatandaşlarımız olmak üzere birkaç düzenlemeyi paylaşacağım. Toplu taşıma araçlarından indirimli yararlanma noktasında belli kesimlere belli avantajlar sağlanıyordu. Gaziler ve şehit yakınları toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanıyordu. Vazife malullerinin çocukları yararlanırken anne ve babaları yararlanamıyordu. Dün Bakanlar Kurulu’muzda Bakan Fatma Şahin’in sunumunu değerlendirdik. Vazife malullüğü kapsamında şehit olanların çocukları, anne-babaları, gazi olanların harp malullerin, muharip gazilerin çocukları ve anne babaları da toplu taşımadan ücretsiz yararlanacak.

65 YAŞ ÜSTÜNE ÜCRETSİZ SEYAHAT

Devlet demiryollarında bu vatandaşlar ücret ödemeden seyahat edebilecek. Engelli kardeşlerimiz demiryollarının, deniz yollarının şehir içi ve dışı hatlarında ücretsiz seyahat edecek. Ağır engelli kardeşlerimizin yanında bir refakatçi de bu hizmetten yararlanacak. 65 yaş üstü vatandaşlarımız demiryolları, İETT ve deniz yollarında Türkiye genelinde ücretsiz seyahat edecek. Belediyeler arasındaki farkı kaldırıyoruz. Saat uygulaması yok. Dileyen dilediği saatte bu hizmetten yararlanacak. Dede ile torun, nine ile torun arasındaki ulaşım engelini kaldırıyor, sevenleri birbirine kavuşturuyoruz. Muhalif anlayışlar yine konuşacaklardır. Yolcu yolunda gerek. Hiç kafanıza takmayın. Biz işimizi biliyoruz.

ENGELLİLERE İSTİHDAM İMKANI

Engelli istihdamını 5 kat artırarak toplam 27 bin 224`e çıkardık. 2013 yılında 8 bin 115 engelli kardeşimizi kamuda istihdam edeceğiz.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarından mezun olan ve 2012`deki engelli sınavına giren adaylar arasından engel durumları ve alanları uygun olanların öğretmen olarak atamalarını gerçekleştireceğiz. Dün itibariyle il içi özür durumu öğretmen atamaları başladı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir