• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2303.154
  • ...
Tatilden dönen öğrencilere süt sürprizi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin`in Yenişehir ilçesinde bulunan Aliye Pozcu İlkokulunda düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, okul sütü projesinin Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa hazırlanan bir proje olduğunu kaydetti.
 
Gül, okul sütü programı kapsamında resmi, özel anasınıfı, ilkokullarda bulunan öğrencilere süt içme alışkanlığı kazandırmak amacıyla süt dağıtılmasına karar verildiğini belirtti.
 
İl genelinde toplam 147 bin 50 öğrenciye okul sütü dağıtılacağını ifade eden Gül, "Resmi okullarda 120 bin 375, özel okullarda 3 bin 841, 22 bin 56`sı resmi, 778`i özel anasınıflarında olmak üzere toplam 147 bin 50 öğrenciye süt dağıtılacak" diye konuştu.
 
Süte alerjisi olan çocuklara süt verilmeyeceğini belirten Gül, sütün çocukların gelişiminde çok önemli bir yer tuttuğuna işaret ederek bu çerçevede pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere haftanın 3 günü öğrencilere süt dağıtılacağını söyledi.
 
Konuşmanın ardından Vali Yardımcısı Karabiber ve İl Milli Eğitim Müdürü Gül, öğrencilere süt dağıttı.
 
Programda; Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftepala, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Kartal, öğretmen ve öğrenciler hazır bulundu. (A. Hakim Kurt - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir