• DOLAR 32.592
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2497.805
  • ...
Yazar Kaplan: "Türkiye dışarıdan değil içeriden kuşatılıyor asıl"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni Şafak gazetesindeki köşesinde, "Türkiye dışarıdan değil içeriden kuşatılıyor asıl" başlıklı bir yazı kaleme alan Kaplan, "Türkiye’nin kanını emen 350 aileden oluşan küreselcilerin çıkarlarını koruyan laik ekonomik tarikatların üzerine neden gidilemediğini" sordu.

Kaplan, köşe yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye’nin dört bir taraftan kuşatıldığı bir zaman diliminde tekil olaylar üzerinden cemaatlerin, tarikatların yine hedef tahtasına yatırılması son derece tehlikeli.

Türkiye’nin iç cephesini çökertmeye dönük bir operasyon bu.

Art arda operasyon yiyoruz; tekil olaylar üzerinden ülkenin hem iç cephesi parçalanmaya, direnç noktaları kırılmaya çalışılıyor hem de tarikatlar, cemaatler bir şekilde Ak Parti’nin doğal tabanı olduğu için, AK Parti’nin doğal tabanıyla ilişkisi kopartılmaya çalışılıyor.

Salgın süreci, bütün dünyanın ekonomilerini vurdu. Salgın sonrası süreçte dünya ekonomik krizin, belki de beklendik savaşların, yıkımların eşiğine sürüklenecek...

Söylemek istediğim şey şu: Türkiye, dört bir taraftan kuşatılırken, içeri, iç cephe yapay ve tekil hadiseler üzerinden laik-anti laik bölünmesinin ve çatışmasının eşiğine sürüklenmeye çalışılıyor!

Elbette ki, tarikatların ve cemaatlerin devletin içinde örgütlenmelerine karşı gereken yapılmalı. İyi de, Türkiye’nin kanını emen 350 aileden oluşan küreselcilerin çıkarlarını koruyan laik ekonomik tarikatların üzerine neden gidilemez bu ülkede!

28 Şubat sürecinde bu laik ekonomik tarikat, ülkenin içini boşaltmadı mı!

Sözün özü: Dürüst olacaksınız. İdeolojik, sınıfsal ön kabullerinizi ülkenin çıkarlarının önüne geçirip, dindarları, İslâmî kesimleri devletten uzaklaştıracak operasyonlara çanak tutmayacaksınız.

Bütün toplum kesimleri, ister laik ister İslâmî olsun, asla kendi çıkarlarını öne çıkarmamalı. Bütün farklı kesimler, ülkenin çıkarlarını öne çıkaracak ve Türkiye’nin dışarıdan fena hâlde kuşatıldığı bir zaman diliminde, iç cepheyi güçlendirecek şekilde hareket etmek zorunda. Yoksa operasyon üstüne operasyon yeriz -şimdiye kadar olduğu gibi. Operasyon yedikten sonra da ne olduğunu anlamak için birbirimizi yer bitiririz!

Benden uyarması!" (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir