• DOLAR 32.578
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2438.624
  • ...
Abdurahman Dilipak, hakkında açılan davalara ilişkin ifade verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük beraberindeki heyetle birlikte adliyede ifade veren Dilipak'ı yalnız bırakmadı. Parti avukatlarından Âdem Aksu ise mahkemede ifade veren Dilipak ile birlikte duruşma salonunda hazır bulundu.

 

İfade öncesinde açıklamada bulunan Dilipak, "Ak Parti ile ilgili dava sürecinin son ifadesi için bugün savcılıktayım. Bugün yaklaşık 81 ilden gelen suç duyuruları ve aynı zamanda Ak Parti genel Merkezi'nin, KADEM'in açtığı suç duyurularına karşı ifademi vereceğim. Ekleriyle birlikte toplam 230 sayfsa civarında bir dosya takdim edeceğim. Sözlü açıklamam olacak. Bakalım bundan sonraki süreç nasıl işleyecek. Takipsizlik kararı verilebilir, iddianame hazırlanabilir. İddianame kabul edilmeyebilir. İddianame kabul edilip yargılama sürecine girilebilir. Aynı zamanda hukuk davası, tazminat davası süreci devam ediyor. Anlaşılan her ay bir şekilde mahkemelerde ak parti içerisindeki AKP'liler ve içerisindeki papatyaları konuşmaya devam edeceğiz." dedi.

Dilipak'a destek vermek amacıyla adliyeye geldiklerini belirten HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ise, "İstanbul sözleşmesinden dolayı gündemde yürüyen tartışmalar bağlamında kamuoyunun da takip ettiği Abdurrahman beyin yazdığı bir yazıdan dolayı zorlama yorumlar üzerine tabiki hoş olmayan süreçler yaşanıyor. Özellikle ömrünü insan hakları ihlalleri noktasında, inanç noktasında kardeşlerimizin karşılaştığı sorunlarla mücadele ile geçen bir insanın bugün 70 küsür yaşını aşmış bir insanın mahkemelerde tekrar ifade vermek zorunda kalması hakikaten düşündürücü." Diye konuştu. (İLKHA)

 











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir