• DOLAR 32.558
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2427.801
  • ...
Diyarbakır'da 201 amatör spor kulübüne 62 bin 946 malzeme desteği yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın futbol başta olmak üzere; basketbol, voleybol, hentbol, badminton gibi takım sporlarının; güreş, karate, kick boks, tekvando, judo gibi dövüş sporlarının; satranç, masa tenisi gibi masa sporlarının ve yüzme, jimnastik, atletizm gibi sporların bulunduğu amatör spor kulüplerine forma, eşofman takımı, spor ayakkabı ve krampon, çanta ve eldiven gibi malzemeler bugün teslim ediliyor.

Spor kulüplerine yapılacak malzeme desteği merkez Kayapınar İlçesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Talaytepe Spor Kompleksinde düzenlenen programla yapıldı.

Düzenlenen programda Türkiye Yüzme federasyon Başkanı Erkan Yalçın ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon genel Başkanı, TFF İcra Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili Ali Düşmez selamlama konuşmaları yaptılar.

Selamlamanın ardından katılımcılara hitapta bulunan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, amatörlük ve profesyonellik tanımlamalarına açıklık getirerek "Amatörlük, hiçbir karşılık beklemeksizin insanın sevdiği şeyi yapmasıdır. Ama karşılık alarak bir işi yapmaya da profesyonellik diyoruz. Bu iki kavram birbirlerinin rakibi değildir. Ama amatörler ile profesyoneller bir maça çıkarsa şampiyon bellidir. Bir işi severek yapanlar başardığından dolayı amatörler kazanırlar. Onun için amatörler her zaman şampiyondur." dedi.

 

"Diyarbakır'da 33 branşta 76 bin lisanslı sporcu, 255 kulüp ve 57 milli sporcumuz var"

Diyarbakır'daki sporcu sayılarının arttırılması gerektiğine vurgu yapan Karaloğlu, "Diyarbakır'da 33 branşta 76 bin lisanslı sporcumuz var. Belirtilen rakam, bu kadar genç nüfusu olan bir şehir için yetersizdir. 255 kulübümüz var, bunu da arttırabiliriz. 57 milli sporcumuz ve önümüzdeki olimpiyatlara katılacak 4 tane de kota almış milli sporcumuz var. Hepsini tebrik ediyor, kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Karaloğlu, "İnşallah önümüzdeki dönemde amatör spor kulüplerine hem spor yapacakları mekanlarının inşası hem de malzeme tedariki noktasında desteğimiz devam edecek. Büyükşehir Belediyesi olarak 'malzeme tamam, spora devam' dedik. Bugün sizlerle beraber 24 branşta 201 spor kulübümüze 62 bin 946 malzemeyi dağıtmış olacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullansınlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir