• DOLAR 32.331
  • EURO 34.994
  • ALTIN 2297.427
  • ...
Adıyaman İl Müftülüğü personeli kan bağışında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşcı din gönüllüsü müftülük personeliyle biirlikte Kızılay tarafından kurulan kan bağışı çadırında kan bağışında bulundu.

Konuyla ilgili bilgi veren Taşçı "Hepimizin malumu olduğu üzere, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, her yıl mutad olarak kutlamış olduğumuz özel günler ve geceler, Mevlid, Miraç, Kadir, Berat, Regaip gecelerimiz vardır. Bizler de bu özel günlerimizde farklı etkinlikler yapmaktayız. Bu özel günlerimizden birisi de 140 bin personelimizle ilgili olan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'dır. Tüm özel günlerimiz ve gecelerimizde olduğu gibi bu haftamızda da özel programlar yaparak kutluyoruz. Çeşitli ziyaretlerde bulunuyoruz, Kur'an-ı Kerim hatmi şerifleri okuyoruz, Mevlid-i Şerifler, sohbet ve konferanslar düzenliyoruz." dedi.

Tüm halkı kan bağışında bulunmaya davet eden Taşçı, "Bugün de burada Kızılay Adıyaman Şubesi ile beraber, Adıyaman İl Müftülüğü din gönüllüleri olarak kan bağışı kampanyası düzenledik. Ve şu anda din görevlilerimiz kan bağışında bulunuyorlar. Bu bağışın yalnızca din görevlilerimiz ile sınırlandırılmaması, tüm halkımızın iştirak etmesine öncü olmak istiyoruz. Yetkililerden ve medyadan takip ettiğimiz kadarıyla Covid-19 salgını süreci ile beraber, kan stoklarının ciddi manada azaldığını biliyoruz. Onun için hem kendimiz kan bağışında bulunuyoruz hem de tüm halkımızın da Kızılay'a kan bağışında bulunmasına davet ediyoruz. Unutmayalım ki Cenab-ı Allah Kur'an-ı Kerim'de Bir insanı yaşatanın, Bütün insanlığı yaşatmış gibi olduğunu bildirmektedir." ifadelerini kulandı. (İLKHA)

 









Bu haberler de ilginizi çekebilir