• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildiği mahallede kurban eti dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

6-8 Ekim olaylarında ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken HDP/PKK'liler tarafından katledilen Yasin Börü, Ahmet Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz ve Riyad Güneş'in vefatlarının 6'ncı yıl dönümü dolayısıyla Diyarbakır Umut Kervanı, merkez Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi'nde şehitler anısına yardım çalışması yaptı.

Yardım çalışması hakkında bilgi veren Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, "Yasin Börü'nün 2014 yılında ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtmak üzere gelip kurban oldukları yerdeyiz. Ne yazık ki HDP/PKK çetelerinin saldırısına uğrayarak bu binanın 3'üncü katından atıldılar, üzerlerinden araba ile geçildi, bedenleri ateşe verilerek yakıldılar." dedi.

2014 yılının üzerinden 6 yıl geçtiğini hatırlatan Elelçi, "Yasin Börü ve arkadaşlarının başlatmış oldukları iyilik kervanının bugünkü çalışmasını da gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Üye ve gönüllülerimiz olan Yasin ile arkadaşlarının Diyarbakır'daki muhtaç ve mağdurlara ulaştırmak istedikleri kurban etlerini bugün bizler dağıttık." ifadelerini kullandı.

"Yasin'in tek gayesi de bu kurban etlerini dağıtmaktı"

Elelçi, "Toplum içerisindeki ihtiyaç sahibi insanlara kurban etlerini dağıtan Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetlerinin yıl dönümü münasebetiyle Umut Kervanı olarak bizlerde kayıtlı olan 200 aileye hem gıda hem de bağışta bulunan hayırseverlerin adak etlerini ulaştırdık ve ulaştırmaya da devam edeceğiz. Yasin'in tek gayesi de bu kurban etlerini dağıtmaktı. Ancak mazlumların karşısında olan zalim ve vandal PKK zihniyet, bu iyilik kervanına engel olmaya çalıştılar. Bizler Umut Kervanı olarak devraldığımız bu bayrağı inşallah ilelebet sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Başlatılan yardım çalışmasını tüm engellemelere rağmen devam ettireceklerini belirten Elelçi, "Bu iyilik kervanı yola çıkmış ve Allah'ın izniyle hiçbir güç bunu durduramayacaktır. Velev ki kanlarımızı da dökseler, canlarımıza da kıysalar inşallah yetişecek ve yetişmekte olan Yasinlerle devam ediyoruz." diye belirtti.

Mağdur ve mazlumlar olduğu sürece iyilik hareketinin devam edeceğine vurgu yapan Elelçi, "Bu münasebetle tekrardan Yasin Börü ve arkadaşlarını minnetle anıyoruz. Rabbim şehadetlerini kabul, katillerini de kahretsin." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir