• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
​Çocuklarıyla dışarda kalan mağdur aileye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Geçtiğimiz günlerde bir anne çocuklarıyla birlikte, yaşadığı bazı sorunlardan dolayı memleketini terk ederek Siirt'te bir parkta kalmaya başlamış, ailenin bu durumuna üzülen Cemile Çakır, isimli vatandaş ise anne ve çocuklarını alarak bir evini onlara tahsis etmişti.

Umut Kervanı Derneği Başkanı Ramazan Tokdemir, mağdur aile için yapılan başvurunun hemen ardından harekete geçmiş ve ailenin acil ihtiyaçlarını karşılamıştı. Tokdemir, daha sonra ailenin hiç bir eşyasının olmadığını ve yardım çağrısında bulunmuştu.

Bu çağrıya kulak veren HÜDA PAR Gençlik Kolları, sosyal medya üzerinden arkadaşları ve akrabalarına yolladıkları yardım çağrıları sonrası topladıkları battaniye, halı, mutfak eşyaları ve gıda kolisini Yasin Börü ve arkadaşlarının şahadetlerinin yıldönümünde mağdur aileye teslim etti.

Zorda kalan mağdur aileye yardım etmek istedik

Yasin Börü ve arkadaşlarının da ihtiyaç sahibi ailelere yardım götürürken şehid edildiklerini hatırlatan HÜDA PAR Gençlik kolları Başkanı Yakup Toprak, şunları söyledi:

Yaklaşık bir hafta önce Umut Kervanı Derneğinin tespit etmiş olduğu ve yardım çağrısı yaptığı mağdur ailenin durumunu İLKHA aracılığı ile duymuştuk. Bizlerde bu çağrıya uyup, zorda kalan mağdur aileye yardım etmek istedik. Sosyal medya hesaplarımızdan, çevremiz, akrabalarımız ve arkadaşlarımızdan gelen destek sayesinde epey bir yardım malzemesi topladık. Ama malumunuz bugün Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetinin yıldönümü, bu münasebetle topladığımız bu yardımları mağdur aileye vermek için bugüne erteledik.

Mağdur ailelere kurban eti dağıtırken barbar çeteler tarafından şehid edildiler

"Dün bir Yasin vardı, bugün binlerce Yasin doğdu ve davayı bıraktığı yerden devam ettiriyor." diyen Toprak, "Onun davası asla bitmeyecek. Binlerce Yasin de kendini feda etmeye hazır." diye konuştu

Şehid Yasin Börü'nün davasının hiç bitmeyeceğine dikkat çeken Toprak, "Yasin Börü ve arkadaşlarını rahmetle anıyoruz, katillerini de Allah'ın laneti ile lanetliyor bu dünyada en ağır ceza ile ceza almaları istiyoruz. Toplamış olduğumuz malzemeler içinde bir evin ihtiyacını karşılayabilecek ne varsa onları toplamaya çalıştık, elimizden geldiği kadar mağdur aileye yardımcı olmaya çalıştık. Şehid Yasin Börü ve arkadaşları o gün ne yapmışlardı? Mağdur ailelere kurban eti dağıttıkları sırada barbar çeteler tarafından hunharca şehid edildiler. Binalardan atıldılar, araçla üzerinden geçtiler, dille söylenemeyecek işkenceler yaptılar. Buda yetmedi, yaktılar." diye konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir