• DOLAR 32.567
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2503.407
  • ...
HAMAS Milletvekili Mansur: İşgalcilere karşı Filistin topraklarını koruyun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milletvekili Mansur, son günlerde siyonist Yahudilerin Filistinlilere ait ev, arsa ve araç gibi özel mülklere yönelik saldırılarını artırması üzerine basın açıklaması düzenledi.

HAMAS’ın önemli isimlerinden olan Mansur yaptığı açıklamada, Filistinlilerin sabır ve kararlılıkla topraklarını himaye etmeye devam etmesi gerektiğini belirterek, "İnsanlıktan nasibini almamış siyonist Yahudi yerleşimcilerin, topraklarınıza ya da evlerinize saldırmasına fırsat vermeyin!" ifadelerini kullandı.

Siyonist işgal rejiminin, yerleşimcilerin hukuksuz saldırılarına göz yumduğunu hatta önünü açtığını belirten Mansur, "Batı Şeria’da sadece insanlara değil, taşlara ve ağaçlara bile savaş açmış durumdalar. Terörist rejim, yerleşim alanlarını genişletmeye, Yahudi işgalcileri topraklarımıza yaymaya devam ediyor." dedi. 

Filistin halkının kendi topraklarından uzaklaştırılmasının hedeflendiğini vurgulayan Mansur, "Filistinliler, çaresizliğe, boşluğa sürükleniyor. Direniş azmimiz kırılmak isteniyor. Ama bizler bedeli ne olursa olsun davamızı terk etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Dünyanın farklı ülkelerinden işgal altındaki Filistin topraklarına getirilen Yahudi işgalciler, Filistinlilere yönelik fiziki saldırı, taş atma, evlerin üzerine ırkçı slogan yazma, araç, mal ve mülklerine zarar verme, tarım arazilerini tahrip etme gibi saldırıları sistemik hale getirmenin ötesinde sıradan gündelik aktivite olarak görüyor. Bu tür eylemler, uluslararası camialarda ırkçı, insanlık dışı ve çirkin saldırılar olarak nitelendiriliyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir