• DOLAR 32.589
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2503.287
  • ...
Kalp krizi riskini gösterebilecek 3 yaygın belirti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kalp krizi konusunda uyaran uzmanlar, birçok insanın görmezden geldiği, kalp krizi riskini gösterebilecek 3 yaygın belirtiye dikkat çekti.

Kalp krizi tehlikeli bir sağlık deneyimidir ve genellikle bir kan pıhtılaşması nedeniyle kalbe kan akışı aniden kesildiğinde meydana gelir, bu da uyarı işaretlerini son derece önemli hale getirir.

Bir kişi, diğer koşullarla karıştırılabilen bir semptom kombinasyonu ortaya çıkarsa, ölümcül kalp krizi veya miyokard enfarktüsü riski altında olabilir.

Healthline tıbbi sitesine göre, kadınlar bazı semptomları erkeklerden farklı şekilde geliştirme eğilimindedir.

Bu semptomlar daha az ciddi bir şeyle kolayca karıştırılabilir, ancak aslında koroner kalp hastalığından kaynaklanabilir.

Yeni bir rapor, üç belirti konusunda uyarıda bulundu: sürekli baş dönmesi, açıklanamayan çene ağrısı ve baş dönmesi hissi, çünkü hepsinin nedeni kalp krizi riskidir.

Semptomların kalp hastalığı ile ilgili olma olasılığı düşük olsa da, görünümlerinin gerçek nedenini bulmak için bir doktora gitmeleri gerekir.

Healthline raporu şunları ekledi: “Çok yorgunsanız veya biraz çabadan sonra nefesinizi almakta güçlük çekiyorsanız, kalp hastalığı semptomlarınız olabilir. Bu belirtiler genellikle dinlenerek hafifler."

Rapor şöyle devam etti: “Kadınlar genellikle erkeklerden farklı semptomlardan muzdariptir. Örneğin kadınlar mide bulantısı, kusma, sırt ağrısı, çene ağrısı, soğuk terleme, solukluk, baş dönmesi, nefes darlığı, baş dönmesi ve bayılma nöbetleri yaşayabilir. Kadınlar kalp hastalığının semptomlarını tanımayabilir. Bunun nedeni, semptomlarının başka, daha az ciddi hastalıklarda da ortaya çıkabilmesidir.
Ancak başın dönüyor diye, bu mutlaka kalp krizi geçirdiğiniz anlamına gelmez; çünkü baş dönmesi çok yaygındır ve bazen dengesiz hissetmeniz normaldir. Ve baş dönmesi geçmezse bir doktorla konuşmalısınız.
Bu belirti düşük tansiyon, kulak problemi veya hatta bazı ilaçların yan etkisinden kaynaklanabilir.
Kalp krizinin en yaygın semptomları arasında şiddetli göğüs ağrısı, kolda yaygın ağrı ve ani şiddetli baş dönmesi hissi bulunur.
Ancak bazı küçük diyet veya yaşam tarzı değişiklikleri yaparak kalp krizi riskinizi azaltabilirsiniz.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir