• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2423.248
  • ...
Guardian: Türkiye ve BAE, Libya'ya silah ambargosunu  deliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Ankara Libya'da BM'nin tanıdığı Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümetini, BAE ise General Halife Hafter'e bağlı muhalif güçleri destekliyor.

Guardian'a konuşan bir diplomat, "Ambargo tamamen işlevsiz. Üye ülkeler doğrudan çatışmaları körüklüyor. Aleni ihlallerin boyutu geniş, yaptırımlara uyulmuyor" dedi.

İddialara göre BAE, filosundaki Boeing yapımı C-17 Globemaster III kargo uçaklarını kullandı. BAE Savunma Bakanlığı ile Boeing konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

The Guardian'a konuşan diplomat, Türkiye'nin uçuş bilgilerini gizlemek için yeni rotalar kullandığını, tüm uçuşların tarifesiz veya özel charter uçuşları olduğunu söyledi. Adı açıklanmayan kaynak, "Türkiye bu rotaları gizli tutmak için uçaklardaki uydu sensörlerini de kapalı tutuyor" diye konuştu.

Haberde, Savunma Bakanlığından üst düzey bir yetkilinin, Türkiye'nin Libya'daki operasyonlarının Hafter güçlerinden kalan patlayıcıları temizlemek ve ülkeye insani yardım götürmek olduğunu söylediği de yer aldı.

 "Herhangi bir karar, yaptırım veya uluslararası hukukun ihlali söz konusu değil. Askeri uçuşların tamamı Libya misyonundaki personelimizin temel ihtiyaçları ile hastanelere tıbbi malzeme taşımayla sınırlı" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir