• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
HAMAS'tan o iddialara sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (HAMAS) Lübnan’daki üst düzey yöneticilerinden Cihad Taha, “Hiçbir kişi, kurum, parti veya devlet, Filistin halkı adına konuşmaya yetkili değildir. Özellikle hiçbir güç Filistinlilerin geri dönüş hakkını ellerinden alamaz.” diyerek BAE’li iş adımının açıklamalarını kınadı.

Filistinlilerin meşru haklarından kesinlikle taviz vermeyeceğini vurgulayan Taha, İslam âlemine ve Arap toplumlara seslenerek, mazlum Filistinlilerin yanında durmaya davet etti. Taha, Filistinlilerin 1948'de siyonist işgal rejimi tarafından çıkarıldıkları topraklarına dönmekte ısrarcı olduklarını vurguladı.

Son zamanlarda işgal rejimi ile normalleşme anlaşmalarını imzalayan bazı devletlerin olduğunu hatırlatan Taha, bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını, normalleşmenin Filistin davasına sırt çevirmek anlamına geldiğini ve bu ülkelerin er geç kendilerinin de zarar göreceğinin altını çizdi.

Siyonist işgal rejimi ile BAE ve Bahreyn arasında varılan "ilişkilerin normalleştirilmesi"ne yönelik anlaşmalar, Trump'ın ev sahipliğinde Beyaz Saray'da düzenlenen bir törenle imzalanmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir