• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
DGS üniversite kayıtları ne zaman yapılacak? Dikey Geçiş sınavı üniversite kayıt tarihleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

E devlet üzerinden gerçekleşecek olan DGS üniversite kayıtları için heyecanlı bekleyiş başladı. Ağustos ayında başlayan Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar 9 Ekim 15 Ekim tarihleri arasında tercihlerini yapmış ve sonuçları beklemeye başlamıştı. 7 Ekim’de açıklanan DGS sonuçlarının ardından gözler, Dikey Geçiş sınavı üniversite kayıt tarihlerine çevrildi…

DGS ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?
2 yıllık meslek yüksek okulu veya ön lisans programını bitirdikten sonra DGS’ye girerek tercihte bulunan öğrenciler, yerleştirme sonuçlarına göre kazandıkları üniversitelere 9 Ekim ve 15 Ekim tarihleri arasında kayıt işlemlerini yaptırabilecek.

Öğrencinin kayıt yaptıracağı üniversitenin durumuna göre, öğrenciler kayıt işlemlerini internet üzerinden e-kayıt şeklinde de yaptırabilecekler.

Öğrenciler, E devlet sayfası üzerinden Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının sunduğu ‘Üniversite e kayıt’ uygulamasına ulaşarak ya da https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden yapabilecekler. Elektronik kayıt işlemleri 9 Ekim’de başlayacak ve 13 Ekim saat 23.59’a kadar devam edecek.

Elektronik kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler, der kayıt işlemlerinde oluşabilecek sorunlarla karşılaşmamak adına e kayıt işleminin başarıyla gerçekleştiğini ifade eden yazıyı görmeden sistemden çıkış yapmamalıdır.

2020 DGS sonuçları ile bir üniversitede lisans programına yerleşen hak öğrencilerin kayıt hakkı, sadece bu yıl için geçerli olacaktır. Bununla birlikte, DGS yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırma hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini yapabilmek için yerleşecekleri üniversiteye başvuracaklar.

AÖF DGS KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS yerleştirme sonuçları ile Açıköğretim Fakültesi’nde öğrenci olmaya hak kazanan adayların kayıt işlemleri hakkında kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, internet başvuru ve kayıt tarihleri 2020 DGS yerleştirme sonuçlarına değişebileceği bilgisi yer alıyor.

DGS NEDİR?
2000 yılından bu yana gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2 yıllık meslek yüksek okulları ve ön lisans mezunu öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmalarını sağlıyor. DGS, her yıl ÖSYM tarafından Temmuz veya Ağustos aylarında yapılıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir