• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
Bakan`lardan Patlama İle İlgili Son Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve İçişleri Bakanı Muammer Güler, Cilvegözü Sınır Kapısı`ndaki patlamaya ilişkin olay yerinde incelemelerde bulundu ve yaralıları ziyaret ettiler.

Reyhanlı ilçesindeki incelemelerin ardından Bakan Güler, Ergin ve Yazıcı; Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ile Hatay Havaalanı`nda basın toplantısı düzenlediler.

Araç Türkiye kayıtlarında yok

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ``Cilvegözü Sınır Kapısı`ndaki patlamayla ilgili kesin olay şey, aracın Suriye istikametinden geldiği ve Türkiye kayıtlarında bulunan bir araç olmadığı`` bilgisini verdi.

Bunun kesin olduğunu ve altını çizerek ifade ettiğini belirten Bakan Ergin, ``Olaya ilişkin olarak önemli bilgi ve bulgular güvenlik güçlerinin ve soruşturma mercilerinin elinde var. Önemli mesafeler kat edilmiş durumda`` şeklinde konuştu.

Patlamanın Cilvegözü Kara Hudut Kapısı`nın 21 metre dışında park etmiş aracın infilak etmesi sonucu gerçekleştiğini kaydeden Ergin, olayda 13 kişinin öldüğünü, 26 kişinin de yaralandığını söyledi.

Söz konusu 13 kişiden 4`ünün Türkiyeli olduğunu, 9`unun ise kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Ergin, yaralı 26 kişiden 11`inin ayaktaki tedavilerinin ardından taburcu edildiğini, yatar vaziyetteki 15 kişiden 8`inin ise durumunun ciddi olduğunu vurguladı.

Hedef Siviller gibi görünüyor

Patlamanın sivillerin olduğu bir bölgede meydana geldiğini kaydeden Bakan Ergin, ``Orası güvenlik güçlerinin olmadığı ve sivillerin olduğu bir bölge. O açıdan hedef siviller gibi gözüküyor`` dedi.

Patlama sonrasında Suriye tarafında da yaralıların kaldığı yönündeki iddiaları da yanıtlayan Ergin, şöyle konuştu:

``Şu anda orada 8 yaralı olduğu şeklinde bilgiler var. Ama bunların milletine ilişkin bilgiler önümüzdeki saatlerde belli olacak.``

Güler: Araç park ettikten 20 dakika sonra patlamış

İçişleri Bakanı Muammer Güler ise patlamaya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, olaydan sonra çeşitli spekülasyonların olduğunu gördüklerini belirterek, patlamaya sebep olan aracın kesinlikle Suriye tarafından geldiğinin tespit edildiğini kaydetti.

Aracın saat 14.17`de park ettiğinin kameralarda görüntü olarak tespit edildiğini ifade eden Bakan Güler, 20 dakikalık bir aradan sonra da patlamanın gerçekleştiğini ve kullanılan patlayıcının güçlü bir patlayıcı olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Yazıcı: Güvenlik artırılacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da Cilvegözü Sınır Kapısı`ndaki patlamaya ilişkin olarak, güvenlik önlemlerinin daha fazla artırılacağını belirterek, ``Belki Türkiye`ye hemen girişte Gümrük ve Ticaret Bakanlığı`nın sadece sahip olduğu bir tane mobil x-ray cihazımızı da talimat verdim, inşallah bu kapıya konuşlandıracağız`` dedi.

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir