• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığından İl Müftülüğüne ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Başkanı Göçer ve beraberindeki partili heyeti karşılayan Hazırlar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, HÜDA PAR heyetine teşekkür etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ve camilerin öneminin ele alındığı ziyarette açıklamalarda bulunan Göçer, camilerin önemine dikkat çekerek, toplumsal dayanışmanın sağlanmasında camilerin önemli olduğunu söyledi.

Camilerin hayatın merkezine alınması gerektiğini belirten Göçer, toplum ile cami arasındaki manevi bağın daha kuvvetli hale getirilmesinin önemine dikkat çekti.

Gaziantep’in çocuk ve genç nüfusu yoğun olan bir kent olduğuna dikkat çeken Göçer, camilerin çocuk ve gençlerin ibadetle birlikte sosyal aktiviteleri yapabilecekleri mekanlar haline getirilmesi gerektiğini belirterek, okul öncesi eğitimlerin cami merkezli yapılmasının elzem olduğunu vurguladı.

Kentte 4-6 yaş Kur’an kurslarının daha çok yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Göçer, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hayata geçirilen "Cami Çocuk", "Cami Gençlik", "Cami Aile ve Kadın" ve "Çocuk Dostu Camiler" projelerini desteklerini söyledi.

Müftülüğün Gaziantep’teki çalışmaları hakkında bilgi alan Göçer, din görevlileri ile camilerin kendileri için ayrı bir önem arz ettiğini belirtti.

HÜDA PAR heyetine bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Hazırlar da İl Müftülüğü olarak yaptıkları ve yapacakları projelerle ilgili bilgi verdi.

Geleceğin teminatı olan çocukların daha iyi yetişebilmesi için 4-6 yaş kurslarını ve gençlik merkezlerini önemsediklerini belirten Hazırlar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nı bir temayla kutlandığını hatırlattı.

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın bu yılki temasının “Cami ve İlim” olduğunu anımsatan Hazırlar, camilerin en önemli ilim merkezleri olduğunu ifade etti.

Göçer haftanın anısına Hazırlar’a 86 yıl aradan sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi tablosunu hediye etti. (İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir