• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kabe`de Tavafı Kolaylaştıracak proje!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkan Yardımcısı Muhammed bin Nasır el-Huzaym, hac mevsimi başta olmak üzere insanları Kabe`nin etrafından tavaf alanına taşıyacak yürüme bantlarının yapımı için çalışmalar başlattıklarını ifade etti. Okaz gazetesine konuşan Suudi yetkili, söz konusu proje hakkında bilgi verdi.

Kabe etrafı ve tavaf alanı için bir çok araştırmanın olduğuna işaret eden Nasır el-Huzaym, yaşlı ve özür hacı adaylarının tavafını kolaylaştırmak için çeşitli teknik projeler üzerinde çalıştıklarını aktardı. El-Huzaym, projelere son notayı Suudi Kralı Abdullah bin Abdülaziz ile Yüksek Alimler Heyeti`nin koyacağını hatırlattı.

El-Huzaym Kabe`deki cuma hutbesinin uluslararası toplantı ve konferanslarda olduğu gibi Arapça bilmeyen namaz kılan kişiler için birçok dile anında tercüme edilmesinin de planlandığını sözlerine ekledi. Suudi yetkili, Mescid-i Haram`ın tavaf alanı ve avlularının gölgelendirilmesi için de ciddi araştırmaların yapıldığını ifade etti.

Zem zem suyunun arıtıldığı söylentilerini reddeden El-Huzaym bunun sterilizasyon işleminden başka bir şey olmadığını söyledi.

 

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir