• DOLAR 32.602
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.495
  • ...
Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Demirhan, sera alanlarını inceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Kezer bölgesinde bulunan ve kırsal kalkınma yatırımları kapsamında desteklenen üretici Hamza Keleş'e ait 25 bin metrekarelik seralarda incelemede bulunan Demirhan, gıda ve tarımsal alanlarda faaliyet gösteren diğer işletmelerin de ziyaret edileceğini belirtti.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nde görevli yöneticiler ve teknik elamanlarla birlikte incelemelere katılan Demirhan, yetiştirilen ürünler, sera tarımında karşılaşılan sorunlar ve pazar durumu konusunda üreticilerden bilgi aldı.

Seralarda salatalık, domates, biber ve kabak yetiştirdiklerini ifade eden sera sahibi Hamza Keleş, yetiştiricilik, enerji temini ve pazarlama konusunda sahada karşılaştıkları sorunları dile getirdi.

Siirt'in, önemli bir tarım ve hayvancılık kenti olmasına rağmen seracılık alanında istenilen seviyeye gelemediğini dile getiren Tarım ve Orman İl Müdürü Demirhan, "Geçen haftalarda Eruh ilçemizde 5 bin metrekare sera hizmete girdi. Seracılığı yaygınlaştırmak istemekle beraber kârlı bir yatırıma dönüşmesi için de yetiştiricilik ve pazarlama konularında karşılaşılan sorunları çözmek istiyoruz. Konu ile ilgili sorunları yerinde tespit ederek üreticilerimize yardımcı olmaya çalışacağız." dedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir