• DOLAR 32.571
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2428.002
  • ...
AK Parti ve BDP Memura Başörtüde Uzlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti`nin formülü, BDP`nin desteğiyle metne girdi. Anayasa Yazım Komisyonu, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal başkanlığındaki toplantıda “Memurlar ve Diğer Kamu Görevlileri” maddesini görüştü. Tüm partiler; kamu personelinin nitelikleri, meslekte yükselmeleri, görev ve yetkileri, hakları, yükümlülükleri ve özlük haklarının kanunla düzenlenmesi konusunda uzlaştı.

Ak Parti ve BDP, bu kanun hazırlanırken sadece “liyakat” ilkesinin esas alınması konusunda anlaştı. CHP ve MHP ise liyakatin yanı sıra mevcut Anayasa`da olduğu gibi “hizmetin gerekleri” şartının da yazılmasını istedi. Bazı Anayasa hukukçuları “liyakat” ilkesinin kamu personelinin başörtüsüyle çalışmasına olanak sağlayacağını belirtiyor.

Başbakan Erdoğan da bir açıklamasında “kamuda başörtüsünün değil liyakatin esas olması gerektiğini” söylemişti.

Hürriyet`in haberine göre, AK Parti din ve vicdan hürriyetiyle ilgili maddede de “Hiç kimse inancının gereklerini yerine getirmekten ya da getirmemekten dolayı farklı bir muameleye tabi tutulamaz” hükmünü öneriyor.

BDP, AK Parti`nin bu önerisine de sıcak bakıyor. Bu iki formülün, eğitimde ve kamuda başörtüsüne serbestlik sağlayabileceği tartışılıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir