• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
MÜSİAD`dan `Mali Destekler` Toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD Batman Şubesi Üyelerine yönelik "Mali Destekler" konulu toplantı düzenlendi.

Bozooğulları Oteli konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) İl Koordinatörü Alper Demir katıldı.

Toplantıda konuşan MÜSİAD Şube Başkanı Suad Özdemir, kalkınma ajanslarının son yıllarda kurulmuş olan en yararlı kuruluşlar olduğunu, MÜSİAD ailesi olarak kalkınma ajanslarını sonuna kadar desteklediklerini kaydetti.

Bölgenin ve işletmelerin kalkınması için DİKA ile MÜSİAD üyelerinin daha sıkı bir çalışma içinde olmaları gerektiğini ifade eden Özdemir, ajans sayesinde kente büyük yatırımların yapılacağına inandığını belirtti.

Üyelere DİKA`nın son hibe çağrısını anlatan Koordinatör Alper Demir ise şu bilgileri verdi, "Bölgede yatırıma elverişli altyapı ve emek piyasası koşullarının oluşturulması; finansman, danışmanlık, tanıtım kapasitesinin geliştirilmesi yoluyla Bölgenin rekabetçilik düzeyinin arttırılması amacına yönelik destekler verilmektedir. Bölge yatırımcı, girişimcilerine yönelik finansman kaynaklarının, danışmanlık, kurumsal, teknik destek hizmetlerinin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ile işletmelerin tanıtım, markalaşma, pazarlama kapasitesinin geliştirilmesine destekler verilecektir. Ajans tarafından 2011 - 2013 TRC3 Bölge Planı`nda belirlenen öncelikler doğrultusunda, 2013 yılında uygulanacak Mali Destek Programları çerçevesinde başarılı projelere toplam finansman desteği sağlanacaktır. Başvurular için son tarih 18 Mart 2013 saat 20.00`dır." (Mehmet Mikyas-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir