• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
İTTİHADUL ULEMA'dan Macron'a tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İTTİHADUL ULEMA, "İslami radikalizm ile mücadele" konulu bir ulusa sesleniş konuşmasında "İslam bugün dünyanın her yerinde krizde" şeklinde ifadeler sarf eden Macron'a tepki gösterdi.

İTTİHADUL ULEMA'dan yapılan yazılı açıklamada, "De ki: Hak geldi, batıl zail oldu; zaten batıl yok olup gitmeye mahkumdur. (İsra Sûresi – 81)" ayetine atıfta bulunuldu.

İslam'ın, insanlar arasındaki kardeşliğin ve barışın sembolü olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Yüce Allah tarafından Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'e (Sallallahu Aleyhi Vesellem) inen 'Ey örtüsüne bürünen! Kalk ve uyar!' ayetlerinden sonra İslam dini insanlar içerisinde yayılmaya başlamış, büyümüş ve tüm dünyada hüküm sürmüştür. Gittiği her yere barışı ve kardeşliği götürmüştür." denildi.

Açıklamada, "Yüzyıllardan beridir tüm dünya halklarını sömüren, gittiği her yere fitne, savaş, kan ve gözyaşı götüren, kadınların ve çocukların canına vahşice kıyan, geçmişten günümüze girdiği her yere insani kriz yaşatan Fransa'nın başındaki Macron bu sorgulamayı yapacak en son kişidir." ifadelerine yer verildi.

Batı kültürünün belki teknolojide ve fende ileri seviyeye çıktığı ama insani değerlerde ve medeniyette hala ortaçağ karanlığını yaşadığı belirtilen açıklamada, "Kendi dışındaki Müslüman ve gayrimüslim ülkelerinin coğrafyalarını işgal, talan ve kendi ulusal çıkarları için sömürmeye devam ediyorlar. Yüce Allah, küfrün ve zulmün çöküşünü 1400 yıl önce yukarıda geçen ayet-i kerimeyle bizlere bildirmiş ve her geçen gün çöküşlerine biraz daha şahid oluyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, "Bugün 1400 yıldır girdiği her yere huzur, barış ve esenlik götüren İslam dini hayatın her alanında ilk günkü gibi adalet, medeniyet ve insani erdemliğini korumaya devam ediyor. İnsanların İslam'ın sancağı altında yaşadığı dönemlerde bütün renk, din ve inançlar İslam adaletinin güvencesi altına alınmıştır. İslam dini şu beş temel; hayatın korunması, dinin korunması, aklın korunması, neslin korunması, mal ve mülkün korunması. Prensiple insanlığın günümüzde dahi ulaşamadığı bir medeniyet inşa etmiştir. Bugün batının sömürdüğü tüm insanlık İslam dininin medeniyet ve adaletine muhtaçtır." denildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir